De tien indrukwekkendste kantoren ter wereld

Jobat lijst de tien indrukwekkendste kantoren ter wereld op. Dat een werkplek niet altijd saai of inspiratieloos moet zijn, bewijzen deze gebouwen en werkplekken. Van skatewinkel tot nucleaire bunker, elk opgelijst gebouw heeft wel een unieke invalshoek. De werknemers van deze bedrijven moeten zich alvast niet vervelen met het kijken naar saaie muren.

Bastard

Werken bij Bastard in Milaan is wellicht een droom van vele skateboarders. Op de begane grond kunnen klanten shoppen in de kledingwinkel, een verdieping hoger vindt men het moderne bureau van Bastard terug. Deze unieke werkplek werd ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Studiometrico en geeft uitzicht op de winkel beneden en het indoor skatepark 'Bastard Bowl'.


TBWA \ Hakuhodo

Met hun gezamenlijke kantoor in Tokyo willen het internationale reclamebureau TBWA en Hakuhodo, het op een na grootste reclamebureau in Japan, naar hun klanten en werknemers uitstralen dat ze 'anders denken'. Hiervoor gingen ze in zee met Klein Dytham Architecture, dat een van de mooiste en speelse kantooromgevingen ter wereld creëerde.


Kantoorpenthouse

Drie meter boven het dak van het 'Las Palmas'-gebouw in Rotterdam staat dit ietwat vreemde 'zwevende kantoorpenthouse', waar onder meer kantoorruimte wordt ingenomen door projectontwikkelaar OVG. De constructie werd ontworpen door Benthem Crouwel Architects. Binnenin zorgen gladde witte muren en houten meubilair voor de structuur van het kantoor, naar een ontwerp van Fokkema & Partners Architecten, terwijl de glazen wand met uitzicht op de rivier het gebouw zijn primaire focus geeft.


Selgas Cano Architecture

Een architectenbureau pakt best uit met zijn talent aan de hand van het eigen kantoor. Dat hebben de architecten van het Spaanse Selgas Cano Architecture goed begrepen. Net buiten Madrid vind je hun imponerende kantoor dat volledig is ondergedompeld in een natuurlijke omgeving.


Kamer voor Handel en Nijverheid (Slovenië)

Het gebouw van de Kamer voor Handel en Nijverheid in Slovenië is op z'n minst gezegd indrukwekkend, mede dankzij de panoramische tuin op het dakniveau die werd ontworpen door Sadar Vuga Architects. De uitgestrekte, biologisch geïnspireerde witte kader rond de tuin maakt deze werkplek wel heel fantasierijk en spannend.


North Advertising

Een iets conservatiever kantoor in deze lijst is de thuisbasis van North Advertising, ontworpen door Skylab Architecture. Het meest opvallende element van deze nette en stijlvolle werkomgeving is de vergaderzaal op de tweede verdieping die een mooi en duidelijk overzicht geeft van de werkruimte eronder.


Manchester Square Interior

De architecten en ontwerpers van SHH namen het interieur van het 'Manchester Square Office' onder handen voor een privéonderneming in de Londense theaterwijk West End. De kantoren kenmerken zich door een eigentijds interieur met een sterke persoonlijkheid dat meer gemeen heeft met een gentlemen's club dan met een traditionele kantoorruimte. Ongetwijfeld een werkomgeving waar je het niet erg vindt om je werkdagen te slijten.


Medina Turgul DDB

Erginoglu & Calislar Architects kozen deze door steen ommuurde zoutschuur uit als dé ideale omgeving voor het nieuwe kantoor van Medina Turgul DDB. E&C renoveerden het gebouw, maar behielden zijn pittoreske stenen muren, waardoor dit reclamebureau een klassieke flair meekrijgt. Een goed voorbeeld van een succesvolle symbiose tussen het moderne en het middeleeuwse.


Long Barn Studio

Ook dit kantoor is een mooi voorbeeld van hoe architectenbureaus hun talenten kunnen laten zien aan de hand van hun eigen werkplek. De indrukwekkende Long Barn Studio, die werd ontworpen door Nicolas Tye Architects, werd gerealiseerd met minder dan 370.000 dollar. Dit bescheiden kantoor focust op duurzaamheid en kostenbesparing en blijft tegelijkertijd een inspirerende werkomgeving voor de eigen werknemers.


White Mountain

Het 'White Mountain'-kantoor in Zweden, ontworpen door Albert France Lanord Architects, is makkelijk een van de meest impressionante kantoren ter wereld. Dit kantoor is de thuisbasis van een Zweedse internetprovider en ligt maar liefst 30 meter onder het oppervlak van Stockholm. De ruimte werd vroeger gebruikt als atoomschuilkelder.

 

Overgenomen van Jobat.

Bron: Jobat

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage