De troeven van spotventilatie in nieuwbouw of (deel)renovaties: Itho Daalderop lanceert nieuw gamma S-Pure

Met een gloednieuwe aanvulling van zijn gamma aan spotventilatoren biedt Itho Daalderop binnenkort een duurzame en budgetvriendelijke ventilatieoplossing. Deze kunnen een belangrijke rol spelen in het creëren van een comfortabel binnenklimaat, en dit voor alle soorten projecten. De units zijn EPB-conform en verkrijgbaar in verschillende versies, afhankelijk van de noden van de gebruiker.

Het is niet voor het eerst dat Itho Daalderop over een aanbod spotventilatie beschikt. Op 1 oktober 2015 nam Itho Daalderop reeds het gamma van de ventilatiespecialist Codumé over, dat onder meer spotventilatoren omvat. Dat gamma dekte echter niet langer alle noden van de markt en wordt met deze nieuwe toestellen naar een next level gebracht.

Het eindresultaat van die denkoefening is het nieuwe S-Pure-spotventilatiegamma. Sam Van Gerwen, Marketing Manager bij Itho Daalderop, licht toe: “Met APure, ons vernieuwende aanbod in ventilatie D-systemen, bouwen we reeds gestaag aan onze reputatie in de ventilatiebranche. Dit complete en uitgebreide gamma spotventilatoren is een uitstekende aanvulling op dat aanbod.”

 

EPB-gekeurd

Een belangrijk voordeel van het S-Pure-gamma is dat alle toestellen volledig EPB-conform en -gekeurd zijn, en binnenkort terug te vinden zijn in de EPB-database. Deze spotventilatoren kunnen dus een belangrijke impact hebben op de E-peilscore van een woning. Ze zijn een meerwaarde voor wie streeft naar gezonde woningen.

“De EPB-regelgeving legt onder meer de voorwaarde op dat een welbepaalde ruimte steeds moet voorzien worden van een minimaal ventilatiedebiet. Dat is het geval bij de S-Pure-units, die een constant laag debiet aanhouden met een zeer laag energieverbruik!. De spotventilatoren zijn perfect complementair met het ventilatiegamma D-systemen en dragen hun steentje bij aan het creëren van een gezond binnenklimaat”, zegt Van Gerwen.

 

Mix

Met dit vernieuwde gamma wil Itho Daalderop aantonen dat spotventilatie een belangrijke rol kan spelen in het creëren van een gezond ventilatieklimaat in elke woning.

Van Gerwen: “Spotventilatie werd in het verleden ten onrechte stiefmoederlijk behandeld: een niet al te ingrijpende renovatieoplossing die vooral niet veel mocht kosten. Itho Daalderop gelooft echter in de heilzame werking van spotventilatie. Uiteraard is een renovatieproject in plekken waar centraal gestuurde ventilatie niet mogelijk is het meeste geschikt voor spotventilatie, maar ook in andere projecten kan spotventilatie een meerwaarde betekenen. Zo kan het aangewezen zijn om bijvoorbeeld de toiletruimte apart te ventileren en aan te sturen, bijvoorbeeld aan de hand van een CO2-sensor, en zo een eigen ventilatieritme te creëren voor die ruimte. ”

 

Basis-, midden- en topsegment

Itho Daalderop wil met S-Pure het volledige spectrum aan noden dekken. Zo kan de klant kiezen voor het basisgamma, dat enkel op de hoogst noodzakelijke basisventilatie met boostfunctie gericht is, maar ook voor units in het midden-en topsegment. “Dit zijn dan bijvoorbeeld toestellen met geïntegreerde vochtsensoren, of ventilatoren die autonoom en in verschillende standen kunnen op- en aftoeren”, voegt Van Gerwen toe.

“Dat laat toe om met een zeer laag energieverbuik het binnenklimaat steeds onder controle te houden, een troef waar onze R&D-afdeling sterk op ingezet heeft. De nieuwe toestellen kunnen daarenboven het geluidsniveau beperken tot 20 dB(A), wat ‘fluisterstil’ te noemen valt.”

Het is bovendien ook mogelijk om de bepaalde spotventilatoren vooraf te programmeren en in te regelen. Voor de manuele bediening voorziet Itho Daalderop een intuïtieve afstandsbediening.

 

Kwaliteit

Itho Daalderop zal het nieuwe gamma in de loop van de komende weken uitgebreid in de verf zetten met een mooie campagne. De firma is dan ook rotsvast overtuigd van het potentieel van het gamma.

“Met S-Pure hebben we niet alleen een spotventilatie ontwikkeld dat in elke bestaande woning met een zeer laag verbruik een gezond binnenklimaat zal creeren, S-Pure kan ook in alle mogelijke creatieve ventilatieoplossingen een belangrijke rol vervullen. S-Pure kan dienst doen als intelligente aanvulling op een centraal gestuurd ventilatiesysteem, of als kwalitatieve, degelijke basisventilatie in elke woning en voor elke budgetvriendelijke (deel)renovatie. Wat de beweegredenen ook zijn, het gamma draagt steevast de hoge kwaliteit waar Itho Daalderop voor staat hoog in het vaandel”, besluit Van Gerwen.

Deel dit artikel:
Onze partners