De voordelen van een ventilatietotaalsysteem

In andere landen is het al een gewoonte; werken met een ventilatietotaalsysteem. Hier zijn we van oudsher gewend om zelf alle componenten bij elkaar te zoeken, maar de trend voor een totaalsysteem zet nu ook in België door, stelt fabrikant Zehnder.

Een positieve ontwikkeling, want een goed ventilatiesysteem zorgt voor de juiste balans in luchtkwaliteit, comfort en energieprestaties van de woning en is daarmee van belang voor de gezondheid van de bewoners. Mede door de EPB-eisen wordt er bij nieuwbouw- en renovatieprojecten steeds vaker gekozen voor balansventilatie met warmteterugwinning.

 

Alles onder één dak

Van unit tot ventiel en van dakdoorvoer tot luchtslang. Fabrikant Zehnder biedt een compleet ontwikkeld ventilatiesysteem met de zekerheid dat alles goed op elkaar past. Geen gepruts met verloopstukjes die net niet passen, Duct tape, of lastige bochten. Naast 100% luchtdicht wordt ook de totale prestatie van het ventilatiesysteem gegarandeerd door de fabrikant. Je hebt één aanspreekpunt, dus geen gedoe met verschillende partijen die naar elkaar wijzen als het een keer op garantie aankomt.

 

Gemak op de bouwplaats

Ga je aan de slag met het Zehnder ventilatietotaalsysteem, dan vallen de luchtverdeelslangen meteen op. De flexibele kunststofbuizen zijn in twee diameters verkrijgbaar en hebben een andere verwerking dan de starre spiro kanalen. Er is weinig gereedschap nodig en iets op maat maken kan heel eenvoudig met een scherp mes. Geen slijpwerk nodig.

 

Flexibel totaalsysteem

De Zehnder onderdelen zijn voor elkaar gemaakt. Letterlijk, ze sluiten naadloos op elkaar aan. Voor elk project is er een geschikt luchtverdeelsysteem. Voor elk type bouw. Voor nieuwbouw én renovatie, voor verwarmen én koelen. Ontdek de flexibiliteit van dit slimme totaalsysteem.

Meer info: zehnder.be

Deel dit artikel:
Onze partners