De winnaars van de Holcim Europe Awards

In Milaan werden op 15 september voor de derde keer de Holcim Europe Awards uitgereikt, een internationale wedstrijd die duurzame ontwikkeling, toekomstgerichte concepten en innovatieve projecten in de verf zet en helpt te realiseren. Een negenkoppige expertenjury deelde de Europese onderscheidingen uit. In dit artikel zetten we de winnaars even op een rijtje.

In Milaan werden op 15 september voor de derde keer de Holcim Europe Awards uitgereikt, een internationale wedstrijd die duurzame ontwikkeling, toekomstgerichte concepten en innovatieve projecten in de verf zet en helpt te realiseren. Een negenkoppige expertenjury deelde de Europese onderscheidingen uit. In dit artikel zetten we de winnaars even op een rijtje.


Holcim-Awards


Gold Award Europe: Tim Edler - Urban renewal and swinning-pool precinct (Berlijn, Duitsland)
Silver Award Europe: Carlos Arroyo - City hall and civic center recycled from former factory (Oostkamp, België)
Bronze Award Europe: Philippe Rizzotti - Lifestyle appartments and infrastructure recycled from former freeway viaducts (Scilla, Italië)De winnaars van de drie Holcim-Awards, met links Tim Edler en Carlos Arroyo en uiterst rechts Philippe Rizzotti.Acknowledgement prizes

Marijke Bruinsma en Marjan Van Capelle – High-density cottage garden structure (Appeltern, Nederland)
Matthias Kohler – High-efficiency concrete formwork  technology (Zurich, Zwitserland)
Frank Barkow – Low-cost apartments incorporting smart materials (Hamburg, Duitsland)
Matthias Sauerbruch – Medium rise timber office building in low-to-no carbon emissions district (Helsinki, Finland)De laureaten van de Acknowledgement prizes.

 

“Next Generation” prizes

Eerste prijs: Povilas Cepaitis – Efficient fabrication system for geometrically complex building elements (Londen, Verenigd Koninkrijk)
Tweede prijs: Elise de los Reyes Garcia – Materials reuse and regional transformation scheme (Gijón, Spanje)
Derde prijs: Eduardo Mayoral – Bioluminescent devices for zero-electricity lighting (Sevilla, Spanje)De "Next Generation" prizes werden toegekend aan studenten die in de toekomst veel kunnen betekenen op het vlak van duurzaam-innovatieve ontwikkeling.

 


Global Holcim Awards

Waar men dit jaar de continentale Holcim Awards uitreikt (Europa, Afrika en het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië en de Stille Zuidzee), worden volgend jaar de winnaars van de Global Holcim Awards bekendgemaakt. De vijftien regionale Holcim Award-laureaten komen in aanmerking voor de drie ultieme ‘wereldwijde’ prijzen. Voorts worden er ook nog één tot drie Holcim Innovation prizes uitgedeeld, die niet enkel naar de winnaars van de Holcim Awards, maar ook naar die van de andere onderscheidingen kunnen gaan. Voor de Innovation prizes zijn er dus in totaal ongeveer zestig kanshebbers. Deel dit artikel:
Onze partners