Deadline IPB Challenge verlengd tot 11 september

Welke architecten(bureaus) gaan in november met de hoofdprijzen van de IPB Challenge lopen? De deadline voor het indienen van projecten is verlengd tot 11 september. Nieuw in vergelijking met de eerste editie is dat men nu projecten kan indienen in twee verschillende categorieën: industriële gebouwen en schoolgebouwen.

Welke architecten(bureaus) gaan in november met de hoofdprijzen van de IPB Challenge lopen? De deadline voor het indienen van projecten is verlengd tot 11 septembe. Nieuw in vergelijking met de eerste editie is dat men nu projecten kan indienen in twee verschillende categorieën: industriële gebouwen en schoolgebouwen.

 

De wedstrijd dankt zijn naam aan de beurs INDUSTRIE- & PROJECTBOUW of kortweg IPB die zal plaatsvinden in Antwerp Expo op 24 en 25 november. Het is op deze vakbeurs van beursorganisator easyFairs dat de prijzen zullen uitgereikt worden. 

 

De IPB Challenge is een organisatie van easyFairs en Redactiebureau Palindroom in samenwerking met de architectenorganisaties BVA en NAV, de website www.vlaamsearchitectuur.be  en Assiver, specialist in verzekeringspolissen voor architecten. 

 

 

 

 

Industriebouw en scholenbouw

 

Net als bij de eerste editie van 2007 worden er prijzen uitgereikt voor industriële en logistieke  projecten. Hiervoor komen alle industriële projecten in aanmerking die voor minstens vijftig procent gebruikt worden voor opslag en/of productie en die in 2008, 2009 of 2010 in gebruik genomen werden. 

 

Daarnaast gaat de wedstrijd deze keer ook op zoek naar innovatieve schoolprojecten. Hiervoor komen zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in aanmerking. Ook hier geldt de voorwaarde dat het gebouw de laatste drie jaar in gebruik moet genomen zijn. 

 

 

    

Op de eerste editie van de IPB Challenge in 2007 gingen de prijzen naar het Nike-gebouw in Laakdal (Signum - Technum) en het EPC-dukcenter in Lokeren (ELD partnership)

 

 

Shortlist en longlist

 

Uit alle inzendingen zal een vakjury zowel voor de categorie industriële gebouwen als voor de schoolprojecten een shortlist selecteren van telkens 6 projecten. De jury zal de projecten vooral wikken en wegen op het vlak van de architectonische uitstraling, de principes van duurzaam bouwen en de grensverleggende, innovatieve aanpak. 

 

De projecten uit de shortlist zullen voorgesteld worden op de website www.ipbchallenge.be  . Op deze site zal iedereen vanaf eind september ook online zijn stem kunnen uitbrengen op de geselecteerde projecten. Later zullen deze projecten ook tentoongesteld worden op de beurs INDUSTRIE- & PROJECTBOUW waar men aan de hand van een stembiljet zijn stem kan uitbrengen.  Het totaal aantal online stemmen en stembiljetten zal bepalen wie in deze twee categorieën de hoofdprijs, wint. Daarnaast zullen er ook aparte prijzen uitgereikt worden door een persjury en een vakjury. 

 

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u op de website www.ipbchallenge.be . Daar kan u ook het deelnemingsformulier downloaden. 

 

Deel dit artikel:
Onze partners