Deadlines in zicht voor IPB Challenge en I2C

Hebt u als architect onlangs een geslaagd schoolgebouw opgeleverd of een industrieel project? Of hebt u een ontwerp gemaakt voor de zorgsector? Vergeet dan niet om uw kandidatuur in te dienen voor de IPB Challenge en de I2C-zorginnovatieprijs. Voor IPB Challenge kan dat nog tot 5 september, voor I2C tot en met 31 augustus.

Hebt u als architect onlangs een geslaagd schoolgebouw opgeleverd of een industrieel project? Of hebt u een ontwerp gemaakt voor de zorgsector? Vergeet dan niet om uw kandidatuur in te dienen voor de IPB Challenge en de I2C-zorginnovatieprijs. Voor IPB Challenge kan dat nog tot 5 september, voor I2C tot en met 31 augustus.

IPB Challenge

De architectuurwedstrijd IPB Challenge is aan zijn tweede editie toe. Architectenbureaus kunnen tot en met 5 september projecten indienen. Nieuw in vergelijking met de eerste editie is dat men nu projecten kan indienen in twee verschillende categorieën: industriële gebouwen en schoolgebouwen.De wedstrijd dankt zijn naam aan de beurs INDUSTRIE- & PROJECTBOUW of kortweg IPB die zal plaatsvinden in Antwerp Expo op 24 en 25 november. Het is op deze vakbeurs van beursorganisator easyFairs dat de prijzen zullen uitgereikt worden.

De IPB Challenge is een organisatie van easyFairs en Redactiebureau Palindroom in samenwerking met de architectenorganisaties BVA en NAV, de website www.vlaamsearchitectuur.be  en Assiver, specialist in verzekeringspolissen voor architecten.
Meer info op www.ipbchallenge.be  
Zorginnovatiewedstrijd I2C

 De I2C-prijs wordt georganiseerd in het kader van de vakbeurs Healthcare 2010 die plaatsvindt op 13, 14 en 15 oktober in Brussels Expo. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de laatste dag van de beurs.
De I2C-prijs is een initiatief van Probis, organisator van de vakbeurs HealthCare. Probis werkt hiervoor samen met de Bond van Vlaamse Architecten, met ORI (de Organisatie voor Raadgevende Ingenieurs)  en met Redactiebureau Palindroom.

De zorginnovatiewedstrijd staat open voor iedereen. Zowel beheerders van zorginstellingen als (interieur)architecten, ingenieurs, verplegend personeel en andere betrokken kunnen met hun innovatief idee meedingen naar de I2C-award.

Drie categorieën

Nieuw vanaf dit jaar is dat  de wedstrijd opgesplitst wordt in drie categorieën.  I2C Concept staat open voor innovatieve ontwerpen van zorginstellingen. Het gaat hierbij dus om totaalconcepten die in hun geheel het comfort, de sfeer, de huiselijkheid en de duurzaamheid van de ruimte ten goede komen. Bij I2C concept speelt de inbreng van de (interieur)architect meestal een belangrijke rol.Bij I2C Tools gaan de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel aangenamer maken.  Het moet gaan om ideeën die nog niet gecommercialiseerd zijn door bepaalde fabrikanten, maar die daar eventueel wel voor in aanmerking kunnen komen.

I2C Industry ten slotte is vooral bestemd voor de bedrijfssector.  Deze categorie is gefocust op specifieke zorginnovaties van bedrijven. Zowel innovaties die al gecommercialiseerd zijn als innovaties die nog in prototype-fase zitten, komen hiervoor in aanmerking.

Meer info op www.i2c.be

 

Deel dit artikel:
Onze partners