Deloitte neemt intrek in nieuwe hoofdzetel Gateway (Jaspers-Eyers Architects, A2RC architects)

Gateway, de nieuwe hoofdzetel van Deloitte Belgium naar een ontwerp van Jaspers-Eyers Architects en A2RC architects, past in een strategie van groei en toenemende internationalisering bij Deloitte. Dankzij Gateway kan het bedrijf bovendien efficiënter werken, zijn ecologische voetafdruk verkleinen en zijn mobiliteitsbeleid verduurzamen.

“Gateway is méér dan zomaar een gebouw aan de luchthaven,” aldus CEO Piet Vandendriessche. “Het toont de internationale groei en ambitie van Deloitte, maar ook de openheid en het engagement om in te zetten op duurzame keuzes.”

 

BREEAM

Met een oppervlakte van 34.000 m² (zonder parking en archiefverdieping) is Gateway één van de grootste gebouwen dat in de laatste 5 jaar voor de Belgische privémarkt werd ontwikkeld. Deloitte koos voor de BREEAM certifiëring, met het oog op een ‚Excellent‘ certificaat, dat ten laatste eind september verwacht wordt.

 

Free chilling

De free chilling-techniek gebruikt de buitentemperatuur om het Gateway gebouw binnenin te koelen. Dankzij deze techniek kan er verschillende maanden per jaar bespaard worden op mechanische koeling. Zo kan men bijvoorbeeld de koude buitentemperatuur gebruiken om de temperatuur te regelen van ingesloten vergaderruimtes op het moment dat ze intensief gebruikt worden.

 

CEO Deloitte Belgium: “Focus op duurzaamheid en Stilthouse van Arne Quinze maken van Gateway een inspirerende werkplek”

 

Van 4 gebouwen naar 1

Gateway vormt immers een forse stap naar een kleinere ecologische voetafdruk voor Deloitte: om te beginnen verhuist het bedrijf van haar 4 voormalige gebouwen naar 1 centrale hoofdzetel. Mede daardoor ligt het CO² verbruik van het nieuwe kantoor maar liefst 40% lager.

Dankzij zijn ligging bij de luchthaven is het nieuwe gebouw uitstekend ontsloten via het openbaar vervoer. Zo zijn er rechtstreekse treinen naar Brussel, Leuven, Antwerpen en Gent en rijden er dagelijks meer dan 600 bussen af en aan. Bovendien vormde de verhuis voor Deloitte de aanleiding om nieuwe oplossingen uit te werken voor de mobiliteit van haar medewerkers, zoals de carpoolapp Commuty of de Go2Work-app, ontwikkeld door en voor Deloitte, die de snelste manier om naar Gateway te komen toont.

 

Kunst op het werk

Blikvanger bij de opening was Stilthouse, een werk van Arne Quinze, dat voortaan in de lobby van het nieuwe gebouw prijkt. Piet Vandendriessche: “Kunst vertrekt vanuit een engagement, net als wij ons engagement in de maatschappij willen opnemen. We herkennen ons in de thema’s waarrond Arne Quinze werkt: dialoog, duurzaamheid, diversiteit. Bovendien zorgt het voor een inspirerend kader voor onze medewerkers, klanten en bezoekers.”

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners