Desert AirMaster: gezonde organische designs

Desso voegt met de lancering van Desert AirMaster een nieuwe tapijttegel toe aan zijn meest kenmerkende assortiment DESSO AirMaster. Desert AirMaster combineert de subtiel gelaagde organische designs van de Desert-collectie met alle voordelen voor gezondheid en welbevinden van AirMaster met EcoBase-tapijtrug. Met Desert AirMaster creëert u vloeiende patronen op een dynamische vloer en tegelijkertijd een beter binnenklimaat.

De inspiratie voor Desert AirMaster met zijn diffuus marmereffect op de vloer is de natuur. Dankzij het willekeurige patroon en het gebruik van twee kleuren, is elke tapijttegel verschillend en dat levert oneindige designmogelijkheden op. Desert AirMaster is beschikbaar in een uitgebreid assortiment neutrale kleuren, waaronder een beige, een bruine en een blauwe tint en drie grijstinten voor een warme en rustgevende omgeving.

Als we bedenken dat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het van groot belang dat de binnenlucht zo zuiver mogelijk is. Wetenschappelijke tests wijzen uit dat DESSO AirMaster 8 maal effectiever is in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren (PM10) en 4 maal effectiever dan standaard tapijtoplossingen (PM10).

“Een slecht binnenklimaat is niet alleen een gevaar voor de gezondheid en het welbevinden van mensen; het kan ook een negatieve impact hebben op productiviteit en verzuim. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) noemt het binnenklimaat zelfs een van de vijf belangrijkste gezondheidsbedreigingen van onze tijd”, aldus Roland Jonkhoff, Managing Director bij Desso en Vice President, Carpet (EMEA) bij Tarkett. “Verbetering van het binnenklimaat kan dan ook een direct, positief en tastbaar effect hebben op ziekteverzuim en het kan productiviteit stimuleren”.

 

Voordelen voor de gezondheid

De meest recente tests die zijn uitgevoerd door het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit van binnen- en buitenklimaat, tonen aan dat DESSO AirMaster met EcoBase-tapijtrug zelfs nog meer voordelen oplevert voor de gezondheid. Voor deze specifieke combinatie van producten hebben we een extra test uitgevoerd om de prestaties van het product op drie strenge testcriteria te meten:

  • Geschikt voor mensen met een allergie vanwege de bestanddelen
  • Sterk vermogen tot binding van fijnstof
  • Geringe uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS)

 

EcoBase-tapijtrug

De nieuwe Desert AirMaster, net als alle andere DESSO AirMaster-producten uitgevoerd met een EcoBase-tapijtrug, voldeed aan alle hierboven vermelde criteria, en is dan ook het eerste en enige tapijtproduct ter wereld dat het certificaat GUI Gold Plus mag dragen.

"We blijven ons inzetten voor duurzaamheid en als onderdeel van ons stappenplan voor Cradle-to-Cradle in 2020, is vanaf nu de gehele DESSO AirMaster-collectie uitsluitend verkrijgbaar met EcoBase-tapijtrug", klinkt het bij Desso.  Deze tapijtrug bevat geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven; de rug is voor 100% herbruikbaar in Desso's eigen productieproces en is ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-principes. Verder bevat de tapijttegel ECONYL-garen; dat is 100% geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en post-consumer tapijtvezels uit Desso’s Refinity-fabriek. De gehele DESSO AirMaster-collectie heeft een Cradle-to-Cradle Silver-certificaat.

Ludwig Cammaert, Design & Technical Development Director voor Desso zegt het volgende over de nieuwe tapijttegel: “We hebben de Desert AirMaster ontworpen voor een veranderende werkomgeving. Het groeiende besef dat een gezonde werkomgeving het welbevinden van personeel kan verbeteren, heeft geleid tot veranderingen in het ontwerp en de inrichting van kantoren. Het DESSO AirMaster-assortiment geeft architecten en ontwerpers de mogelijkheid functionaliteit en creatief design samen te brengen; dat is nu nogmaals aangetoond met de nieuwe Desert AirMaster.

Desert AirMaster is een aanwinst voor het DESSO AirMaster-assortiment, dat verder bestaat uit AirMaster Classic, AirMaster Sphere, AirMaster Elements en AirMaster Blend. Desert AirMaster geeft ook de mogelijkheid om DESSO SoundMaster (Lite) toe te voegen, een speciale tapijtrug die het akoestisch comfort verbetert.

Bron: Tarkett
Deel dit artikel:
Onze partners