Designduo kaschkasch ontwerpt premium collectie Antao

© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch
© Villeroy & Boch

Villeroy & Boch introduceert dit jubileumjaar de gloednieuwe premium collectie Antao. De collectie is tot stand gekomen door een samenwerking met designduo kaschkasch. De designers Florian Kallus en Sebastian Schneider lieten zich inspireren door de imperfecte vorm van een dauwdruppel. Ze wilden het rustgevende, ontspannen karakter van de natuur vangen in een collectie en dat is gelukt met Antao. De organische vormen, unieke materialen en natuurlijke kleuren creëren een kalme, evenwichtige feelgood sfeer in de badkamer - net als in de natuur. Designers Florian Kallus en Sebastian Schneider vertellen het verhaal achter deze nieuwe collectie.

Asymmetrisch en organisch

Designduo kaschkasch werd in 2011 opgericht door Florian Kallus en Sebastian Schneider. Sindsdien heeft kaschkasch gewerkt voor vele internationale klanten in de sectoren meubilair, verlichting en woonaccessoires. Daar mag het duo nu een badkamercollectie aan toevoegen met Antao. Florian en Sebastian vonden het thema voor deze collectie op een vroege ochtend in het bos. "We waren gefascineerd door de dauwdruppels op de varens en het mos," herinnert Kallus zich, "asymmetrisch maar toch in balans."

De twee designers begonnen vervolgens de dauwdruppels te fotograferen en ideeën te schetsen op papier - als basis voor de Antao wastafel. Het was voortdurend balanceren om de perfecte vorm te vinden. Eerst op papier, daarna als 3D-model. Op een gegeven moment is hij ontstaan: een vorm die organisch en asymmetrisch is en tegelijkertijd perfect harmonieus.

Rustige ruimte

"Al het andere volgde uit de vorm van de wastafels. De keramiek, de meubels, het bad en de kranen", legt kaschkasch uit. Het resultaat is een collectie met aardse kleuren, natuurlijke materialen zoals massief hout en natuursteen, en fluweelzachte matte oppervlakken. Dankzij de doorvoering van het dauwdruppelthema in alle productgroepen creëert Antao harmonieuze en comfortabele badkamers waarin alles perfect op elkaar is afgestemd - tot en met de bijpassende kranen toe.”

Materialen uit de natuur

Niet alleen de vormen dragen bij aan dit effect, maar ook het materiaal. Het werken met keramiek was voor kaschkasch een compleet nieuwe ervaring. De twee designers observeerden het productieproces in de keramiekfabriek van Villeroy & Boch van dichtbij en leerden veel over keramiek. "De keramiek dat uit natuurlijke grondstoffen bestaat, leent zich goed voor organische en natuurlijke vormen.”

Bijpassende meubels

De bijpassende meubels in massief hout of een gelakte afwerking hebben afgeronde randen en gestructureerde oppervlakken. De serie omvat ook een paneel van natuursteen. Met de nieuwe kleur Morning Green introduceert Antao een nieuwe tint in de badkamer. "Morning Green is een aardse, rustige tint ", zegt Schneider. Het resultaat is een collectie met een esthetiek die doet denken aan het minimalisme uit het Verre Oosten. Het integreert in zowel strakke, moderne stijlen als in Scandinavische interieurs.

Samenwerking designers

Voor Villeroy & Boch zet deze samenwerking een lange traditie van partnerschappen met beroemde designers voort. De samenwerking met Luigi Colani in de jaren zeventig, die de badkamer in een wellnessruimte veranderde, is ook nu nog een bijzonder opmerkelijk voorbeeld. Naast kaschkasch werkt het bedrijf momenteel samen met designers als Christian Haas en de Duits-Deense ontwerpster Gesa Hansen.

Over Villeroy & Boch

Villeroy & Boch is al 275 jaar een van ‘s werelds toonaangevende merken voor hoogwaardig keramiek. Dit familiebedrijf, met het hoofdkantoor in het Duitse Mettlach, staat voor innovatie, traditie en design. Villeroy & Boch biedt klanten verspreid over 125 landen producten uit de sectoren Bathroom and Wellness en Dining & Lifestyle van een kwaliteit die een gerenommeerd internationaal lifestylemerk betaamt.

Deel dit artikel:
Onze partners