Designprijzen voor Studio Segers stapelen zich op

Een van de meest veelbelovende Belgische ontwerpbureaus, zo kun je het Limburgse Studio Segers wel omschrijven. Binnenkort dikt de prijzenkast van het bureau weer aan met enkele prestigieuze awards uit binnen- en buitenland. Zo ontvangt Vasco het Henry van de Velde Label 2012 en de OVAM Ecodesign Award Pro. Indera krijgt de Henry van de Velde Award voor Bedrijf van het jaar. Voor beide bedrijven is Studio Segers al jaren lang nauw bij het designproces betrokken.
Een van de meest veelbelovende Belgische ontwerpbureaus, zo kun je het Limburgse Studio Segers wel omschrijven. Binnenkort dikt de prijzenkast van het bureau weer aan met enkele prestigieuze awards uit binnen- en buitenland. Zo ontvangt Vasco het Henry van de Velde Label 2012 en de OVAM Ecodesign Award Pro. Indera krijgt de Henry van de Velde Award voor Bedrijf van het jaar. Voor beide bedrijven is Studio Segers al jaren lang nauw bij het designproces betrokken.


Radiator Beams voor Vasco in de prijzen
Studio Segers is huisdesigner van Vasco, Europees marktleider op het vlak van badkamerradiatoren en producten met een krachtige designuitstraling. Het nieuwste ontwerp van Studio Segers, Beams, valt bij veel mensen in de smaak. Wim Segers: “Beams heeft een tijdloos, architecturaal design. De radiator bestaat uit drie monolithische balken waarop je geometrische accessoires kunt inschuiven. De accessoires bestaan in zowel sobere als felle kleuren en zijn bijzonder handig: je kunt er bijvoorbeeld een handdoek aan ophangen om te drogen”.


Henry van de Velde Label 2012

Beams ontving een Henry van de Velde Label 2012 van Design Vlaanderen. Dat label beloont innovatieve en goed vormgegeven objecten. Oordeel van de jury? “De combinatie van een strakke, mooie vorm met een belangrijke ecologische component maken van Beams een sterk staaltje hedendaags design. De accessoires zorgen voor een boeiend spel in het strakke geheel”.


OVAM Ecodesign Award 2012

Ecodesign speelt een steeds grotere rol bij het ontwerpen van producten. Om de milieu- inspanningen van Vlaamse ontwerpers en bedrijven te belonen, reikt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) jaarlijks de Ecodesign Award PRO uit voor professionele ontwerpers. In 2012 viel Beams in de prijzen. Naast aantrekkelijke vormen heeft deze radiator namelijk ook verschillende interessante ecologische eigenschappen. Omdat het toestel gemaakt is van aluminium geleidt het de warmte beter en kan het voor 100% gerecycleerd worden. Beams bevat bovendien maar 2 liter water, tegenover 10 liter bij een conventioneel verwarmingsapparaat. Minder water moeten opwarmen maakt ook een verschil voor de energierekening.
Ook radiator Canyon voor Vasco vier keer in de prijzen

Canyon is een verticale radiator met geëxtrudeerde aluminiumprofielen die Vasco en Studio Segers ontwikkelden in samenwerking met de Universiteit van Stuttgart. De verbindingen zitten volledig onzichtbaar onder de radiator geïntegreerd, de werking verloopt geruisloos. Het lichte gewicht maakt deze radiator makkelijk te installeren door één persoon. En dankzij zijn efficiënte energieverbruik is de Canyon ideaal voor lagetemperatuurverwarming.

Wim Segers: “Radiator Canyon combineert functionaliteit en een optimale warmteafgifte met een ingetogen, maar boeiende vormgeving: een spannend ritme van verticale belijning waarbij alle noodzakelijke voorzieningen onzichtbaar zijn geïntegreerd.”
German Design Award

Op 15 februari 2013 mag Canyon een German Design Award in de categorie Industrial Goods & Materials in ontvangst nemen. Het toestel is daarbij een van de 90 winnaars uit maar liefst 1.500 genomineerden. “De aluminium radiator Canyon is een indrukwekkende verschijning. Hij combineert relevante en nauwkeurige ontwerpdetails met maximale efficiëntie”, vindt de jury. Daarnaast ontving Canyon ook al een Reddot Design Award 2011, de European Aluminium Award voor Extrusie en de eretitel Design Plus tijdens Material Vision 2011.


Indera verkozen tot Henry van de Velde-bedrijf 2012

Indera staat voor een coherente waaier van meubels met een verhaal. De vormgeving van het bedrijf is meer dan alleen een stijl. De vanzelfsprekendheid van het design, de schoonheid van de beweging en de eenvoud van modulariteit liggen aan de basis van het ontwikkelingsproces. Flexibiliteit en functionaliteit vormen de hoekstenen van hun assortiment. De meeste ontwerpen werden getekend door Studio Segers.

Wim Segers: “Sinds de oprichting van Indera in 2003 heeft Studio Segers meegewerkt aan de positionering en het DNA van Indera. Gedurende bijna een decennium ontwierpen we volgende zitconcepten: Sintese, Week’end, Fado, Vida, Tailor Made en de volledige collecties van B by Indera. Dat is een submerk met de collecties Vic, Lava, Nel, Mit, Hendrik, Charles, Lien en Lis. Optimaal comfort, modulariteit, kwaliteit en een aantrekkelijke vormgeving zijn de ingrediënten die Indera uniek maken.”


Tentoonstelling Henry van de Velde

De winnaars van de Henry van de Velde Labels & Awards en de OVAM Ecodesign Award kun je van 16 januari tot en met 2 maart 2013 gratis ontdekken in De Loketten, IJzerenkruisstraat 99, Brussel.


Deel dit artikel:

Onze partners