Desso krijgt Red Dot Award voor Fuse en Fuse Create

Twee tapijtdesigns van Desso, onderdeel van de Tarkett-groep, hebben de Red Dot Award: Product Design verkregen. De winnende producten zijn Fuse en Fuse Create, die beide onderdeel vormen van de Desso-collectie Transitions.

Fuse is een tapijttegel waarin kleurovergangen van kleur A naar kleur B zijn verwerkt, terwijl Fuse Create het assortiment complementeert met zachte kleurovergangen van een tint grijs naar helderder kleuren. Het Transitions-assortiment, onderdeel van de Carpetecture-tapijtcollectie, omarmt beweging en creatieve uitingen, een weerspiegeling van onze prachtige en steeds veranderende wereld.

 

Originele vloerontwerpen

Met deze producten kunnen architecten en interieurontwerpers originele vloerontwerpen creëren die uitdrukking geven aan hun persoonlijke smaak. Tegels van het oorspronkelijke Fields-assortiment, dat in 2014 met succes is geïntroduceerd, kunnen worden gecombineerd met elementen uit Fuse en Fuse Create. Zo kan bijvoorbeeld in een kantoorruimte een overgang tussen twee effen gekleurde ruimten of het effect van verschillende werkruimten gecreëerd worden. De producten kunnen ook willekeurig worden gelegd, wat in een gedurfd en krachtig vloerontwerp resulteert. De twee producten zijn gemaakt uit een prettig aanvoelend en toch slijtvast lusmateriaal; dit geeft de vloer een comfortabel en toch professioneel uitziend bouclé-effect.

 

Red Dot Award: Product design

Met zijn 41 experts van over de gehele wereld die volgens strikte regels worden gekozen, garandeert de Red Dot Award: Product Design een hoog competentieniveau bij het beoordelingsproces. De jury bestaat uit freelance ontwerpers, designdeskundigen en gespecialiseerde journalisten - maar nooit zijn er ontwerpers bij die in dienst zijn van een mogelijke mededinger.

Deel dit artikel:
Onze partners