Dikketruiendag en ventileren zijn één bij Duco

Dinsdag 12 februari 2019 was het Dikketruiendag. Reden te meer om extra stil te staan bij de opwarming van de aarde. Ook bij Duco ging de verwarming een graad naar beneden. Zo draagt ook de ventilatie- en zonweringspecialist z'n steentje bij aan het klimaat. 

Als de verwarming aan staat, zijn we geneigd de ramen en deuren dicht te houden. Iedereen verkiest immers een aangenaam warm binnenklimaat. Goede isolatie is nodig om dat energieverlies te beperken. 

 

Verse lucht broodnodig 

De vochtige en vervuilde lucht loopt echter hoog op, terwijl de toevoer van verse lucht broodnodig is. Ook op het vlak van gezondheid zijn er gevolgen: daling van de concentratie, slaperigheid, hoofdpijn, enzovoort. Ventileren is met andere woorden erg belangrijk. 

 

Energiebehoud versus ventilatie

Als je denkt dat je door aanvoer van verse buitenlucht te maken hebt met meer energieverlies, heb je het mis. Het klopt inderdaad dat de lucht van buiten tot de binnentemperatuur moet worden opgewarmd. Maar koudere lucht is droger dan de vochtige en vervuilde binnenlucht. Daardoor gebeurt de opwarming veel efficiënter. 

Bij interesse in Duco’s toekomstgerichte ventilatie-oplossingen: Duco is te vinden op Batibouw in paleis 12, stand 501. 

Bron: Duco
Deel dit artikel:

Contacteer Duco Ventilation & Sun Control

Onze partners