Ding mee naar de KUBUS ARC15 Detail Award

Dit jaar wordt voor het eerst de KUBUS ARC15 Detail Award uitgereikt op de ARC AWARDS 2015. Het is een intiatief van KUBUS en de Architect. Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een architectuuropleiding in Nederland en Vlaanderen, kan meedingen naar deze prijs. Inzendingen moeten betrekking hebben op gebouwen die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015 en zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen. Deelnemers kunnen zich tot en met 25 september 2015 aanmelden.

Oog voor detail

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee mede bepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De ARC15 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend geheel. Het criterium voor de prijsvraag is dus simpel: het detail dat de mooiste oplossing biedt in relatie tot het grotere geheel.

Het doel van de prijs is het maatschappelijke belang van architectuur belichten, de rol van architectuur in het publieke leven versterken en de contacten tussen architecten, toeleveranciers en opdrachtgevers stimuleren.


Jury

De jury van ARC15 Detail Award bestaat uit:

Ronald Schleurholts, Cepezed
Arie van der Neut, studio NineDots
François Claessens, WVH
Tillmann Klein, TUDelft
George Henkens, Aronsohn
Maartje Henket, de Architect


Inzending

De inzending moet bestaan uit een complete projectdocumentatie waarin opgave, aanpak en samenwerking is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van de totstandkoming van de details, inclusief eventuele wijzigingen tussen ontwerp en uitvoering (uitgangspunten, uitdagingen, proces en resultaat).


Aanmelding

Deelnemers kunnen zich tot en met 25 september 2015 hier aanmelden. Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden ge-upload.

Bij vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de jury, Maartje Henket op het nummer 070 – 30 46 790 of via m.henket@cobouw.nl.

 

Deel dit artikel:
Onze partners