Dorma ontwikkelt inbouwdeursluiter met vrijloopfunctie

In openbare gebouwen gelden strenge regels voor brandveiligheid. We vinden daar dan ook vaak zelfsluitende branddeuren, die erg zwaar zijn om te openen. Vaak worden ze dan ook in open toestand geblokkeerd, wat de veiligheid uiteraard niet ten goede komt. Dorma ontwikkelde daarom een deursluiter met vrijloopfunctie, waardoor de deur in normale omstandigheden gemakkelijk te openen is. Dankzij zijn compacte afmetingen, kan hij quasi onzichtbaar weggewerkt worden.
In openbare gebouwen gelden strenge regels voor brandveiligheid. We vinden daar dan ook vaak zelfsluitende branddeuren, die erg zwaar zijn om te openen. Vaak worden ze dan ook in open toestand geblokkeerd, wat de veiligheid uiteraard niet ten goede komt. Dorma ontwikkelde daarom een deursluiter met vrijloopfunctie, waardoor de deur in normale omstandigheden gemakkelijk te openen is. Dankzij zijn compacte afmetingen, kan hij quasi onzichtbaar weggewerkt worden.De vrijloopfunctie zorgt voor een ongehinderde toegang in openbare gebouwen met behoud van de brandveiligheid.
Foto: National Museum of Natural History Londen


Gebruiksgemak en veiligheid

De nieuwe deursluiter ITS 96 FL van Dorma is uitgerust met vrijloopfunctie. Hierdoor kunnen brand- en rookwerende binnendeuren geopend en gesloten worden zonder merkbare weerstand. Alleen in geval van brand zal de deurdranger de deur automatisch sluiten. De vrijloopfunctie wordt reeds geactiveerd vanaf een openingshoek van > 0°, waarbij sluitkracht, sluitsnelheid en eindslag traploos instelbaar zijn. Zo waarborgt deze innovatieve deurtechniek een ongehinderde toegang in openbare gebouwen zoals musea, hotels, ziekenhuizen en zorginstellingen.Dankzij zijn compacte afmetingen kan de ITS 96 FL nagenoeg onzichtbaar geïntegreerd worden in kozijn en deur


Esthetisch

Dankzij zijn compacte afmetingen is de ITS 96 FL nagenoeg onzichtbaar te integreren in deur en kozijn en is hij enkel zichtbaar bij het openen van de deur. Hij is geschikt voor deurbreedtes tot 140cm en een maximaal deurgewicht van 180kg. Bovendien kan hij zowel op enkele als op dubbele deuren geplaatst worden. De ITS 96 FL combineert dus ongehinderd deurgebruik met een grote ontwerpvrijheid en fraai design.

Deel dit artikel:
Onze partners