dormakaba ontvangt productcertificeringen van GreenCircle Certified

Voor het gebruik van gerecycleerde materialen in haar producten, heeft dormakaba certificeringen ontvangen van de internationale organisatie GreenCircle Certified. Hiermee levert dormakaba een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een circulaire economie.

DUURZAAM SUCCES

Met de nieuwe productcertificeringen voor gerecycled materiaal van GreenCircle Certified toont dormakaba opnieuw het succes van haar duurzaamheidsinitiatieven aan. GreenCircle Certified is een wereldwijd erkende organisatie die duurzaamheidsnormen voor producten, diensten en activiteiten beoordeelt en certificeert. Hun certificering voor gerecycled materiaal richt zich op het verifiëren en valideren van het gebruik van gerecycleerde materialen in producten die van cruciaal belang zijn voor het verminderen van afval, het behouden van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de impact op het milieu.

herkomst van materialen

Om deze productcertificeringen van GreenCircle Certified te verkrijgen, heeft dormakaba gedetailleerde informatie verstrekt over de herkomst van de gerecycleerde materialen, het percentage gerecycleerde materialen en de productieprocessen van dormakaba. GreenCircle Certified heeft deze informatie zorgvuldig gecontroleerd en gevalideerd.

mijlpaal

“Het bekomen van deze certificaten is een belangrijke mijlpaal die dormakaba's toewijding aan een circulaire economie weerspiegelt. De klanten vragen steeds vaker naar dergelijke certificaten omdat zij aan strenge eisen voor duurzaam bouwen moeten voldoen. Om de klanten te blijven ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelen, evalueren en breiden ze hun productgerelateerde duurzaamheidsinformatie regelmatig uit. Zo wil dormakaba de duurzaamheidsgerelateerde productverklaringen en certificeringen verdubbelen tot ten minste 340 in 2027, inclusief het cradle-to-cradle-certificaat en certificaten voor gerecycleerde materialen. Tot nu toe hebben ze meer dan 250 duurzaamheidsgerelateerde productverklaringen en certificeringen ontvangen. Dit betekent dat ze goed op weg zijn om het hele productportfolio te dekken," zegt Lea Rammelmann, Lead Product Sustainability bij dormakaba.

naar een duurzame toekomst

Als pionier in de sector integreert dormakaba voortdurend de nieuwste productlevenscyclusbenaderingen en milieutechnologieën om haar duurzaamheidsprestaties te verbeteren.  In 2023, als een eerste stap in de richting van de circulaire economie, heeft dormakaba zich verplicht tot het gebruik van een intern ontwikkelde "EcoDesign Specification Template" voor alle nieuwe productontwikkelingen. Deze template bevat richtlijnen en strikte specificaties voor energieverbruik, materiaalkeuze, levensduur/duurzaamheid, repareerbaarheid, aanpasbaarheid, demontage en verpakkingsmaterialen.

Een overzicht van de duurzaamheidsgerelateerde productverklaringen en certificeringen is te vinden op de dormakaba website.

Bron: Dormakaba
Deel dit artikel:
Onze partners