Drie Renson-innovaties vallen internationaal in de prijzen

Renson Linarte
Renson Panovista

Renson mag 3 nieuwe, internationale awards in de prijzenkast bijzetten. Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen dragen voortaan het Red Dot Product Design label. De gebruikersapp voor de nieuwe, slimme Healthbox 3.0 ventilatie-unit kaapte dan weer de iF Design Award weg. Als trendsetter in ventilatie, zonwering, outdoor en gevelbekleding, bewijst Renson daarmee nog eens dat innovatie in het DNA van het bedrijf ingebakken zit.

Linarte

Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max hoekzonwering van Renson dragen voortaan het Red Dot Product Design label. Beiden werden door de Red Dot jury geprezen om hun kwalitatief hoogstaand design en unieke concept. 

De individueel combineerbare aluminium profielen zorgen ervoor dat een Linarte-gevel niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ook eindeloos personaliseerbaar is.

De jury loofde het design – met de focus op flexibiliteit en makkelijke integratie van toebehoren – dat vooral een creatieve gevelbekleding oplevert. Invullingen met led strips of houten inserts en de mogelijkheid om buitenstopcontacten, -kraantjes en zelfs een videofoniesysteem naadloos te integreren, maken van elke Linarte-gevel een functionele en unieke eyecatcher.

 

Panovista

Dankzij Panovista Max zijn ook grote glas-op-glas hoekramen of hoekschuiframen voortaan perfect uit te rusten met doekzonwering zonder storende kabels of geleiders op de hoek. De 2 doekdelen worden aangedreven door 1 motor en ritsen op de hoek in elkaar bij het neerlaten.

Zelfs met deze windbestendige (tot 90 km/u) buitendoekzonwering neergelaten blijft het panoramisch zicht optimaal behouden, terwijl voorkomen wordt dat de zon de binnentemperatuur ondraaglijk hoog doet oplopen.

Naast de hoge graad van gebruiksvriendelijkheid sloeg vooral ook het minimalistische design van de Panovista Max aan bij de Red Dot jury. 

“Succes in deze wedstrijd is het beste bewijs van een degelijk design en dito kwaliteit,” looft Professor Dr. Peter Zec (oprichter en CEO van de Red Dot Award) de Red Dot winnaars. “Het bevestigt dat de ontwerpers de noden van hun klanten perfect begrepen hebben.”

 

Healthbox 3.0 app

De gebruikersapplicatie van de nieuwe, intelligente en geconnecteerde Healthbox 3.0 ventilatie-unit van Renson heeft de iF Design Award gewonnen. De app laat gebruikers toe om op een intuïtieve manier hun binnenluchtkwaliteit 24/7 te monitoren, terwijl hun ventilatiesysteem automatisch het nodige doet om die op peil te houden. 

De Healthbox 3.0 applicatie voor eindgebruikers van de Renson Healthbox 3.0 ventilatie-unit won de iF Design Award, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door het iF International Forum Design GmbH uit Hannover.

In de categorie ‘Design Excellence’ dankte de applicatie deze award aan de manier waarop die een abstract begrip als binnenluchtkwaliteit omzet in een intuïtieve interface met behulp van kleur, grafieken en tips. Zo is een bewoner zich voortaan 24/7 bewust van de binnenluchtkwaliteit en weet die ook hoe de ventilatie-unit daar automatisch toe bijdraagt, zonder er zelf te moeten naar omkijken.

Paul Renson (CEO Renson): “Mensen leven steeds gezonder, maar staan wel nog te weinig stil bij het belang van een goeie binnenluchtkwaliteit. Met de Healthbox 3.0 app maken we hen bewust hoe hun ventilatie-systeem bijdraagt tot de best mogelijke binnenluchtkwaliteit in huis om zo gezond en comfortabel mogelijk te kunnen wonen.”
 

Bron: Renson
Deel dit artikel:
Onze partners