Drisag geeft oud kantoormeubilair een tweede leven

Sinds 1970 ontwikkelt en produceert Drisag kantoormeubilair. De laatste jaren maakte de Belgische fabrikant steeds meer duurzame keuzes in haar dagdagelijkse activiteiten. Met het nieuwe label - Drisag Again – zet de firma vol in op het refurbishen en herstofferen van Drisag zitmeubilair. “Op deze manier verlengen we de levensduur van onze producten én verkleinen we de afvalberg”, klinkt het.

Steeds vaker worden er producten geproduceerd die bedoeld zijn om tijdelijk gebruikt te worden en vervolgens te worden weggegooid. Zij worden dus niet onderhouden, gerepareerd of bewaard voor later gebruik. Deze wegwerpproducten eisen een zware tol voor mens en planeet. Niet alleen de productie zorgt voor een enorm verlies aan kostbare grondstoffen en energie, maar ook de verwerking van al dat afval brengt dan weer meer vervuiling (en ontbossing) met zich mee.

Stilzitten is geen optie

Stilzitten is voor Drisag geen optie. Daarom kwamen het interieurbedrijf met het idee om een nieuw label op te richten, Drisag Again. “Met Drisag Again gaan we op zoek naar manieren om  kantoormeubilair zo lang mogelijk efficiënt te gebruiken. Daarom creëren we niet enkel nieuwe producten, maar geven we ook oudere modellen of onderdelen een tweede leven. Waarom zouden we goede en kwaliteitsvolle producten en onderdelen weggooien? Afval is er al meer dan genoeg”, klinkt het.

Refurbishment

“In ons productie-atelier in Herentals beschikken we over een uitmuntend stoffeerproces. Het werk dat onze mensen daar verrichten is puur vakmanschap en expertise. Ze stofferen en herstofferen praktisch in elke soort stof, in elke kleur op eender welk Drisag product. Hierdoor kan je een oud of vuil geworden meubel steeds een tweede leven geven.”

Dagelijks worden nieuwe en bestaande interieurconcepten (her-)bekeken en slimmer opgebouwd. Als Belgische fabrikant wil Drisag hier een voortrekkersrol in spelen door middel van duurzaam ondernemen door te voeren op alle mogelijke niveaus in de onderneming.

Bron: Drisag

Deel dit artikel:

Onze partners