Duco: esthetische zonnewering en nieuwe ventilatiesystemen

Dat de afgelopen editie van Architect@Work om innovatie draaide, heeft Duco goed begrepen. De producent van zonneweringen en ventilatiesystemen uit Veurne stelde in Kortrijk namelijk drie opvallende producten voor. Met de zonnewering DucoSun Cubic Wood integreert het bedrijf een degelijke zonnewering in een natuurlijk, houten jasje, terwijl de ventilatiesystemen DucoBox Silent en Ducobox Focus respectievelijk draaien om stilte en efficiëntie.

Stilte of efficiëntie

De ventilatiesystemen DucoBox Silent en DucoBox Focus zijn in twee varianten beschikbaar, die uiterlijk niet van elkaar verschillen. Het is echter onder het deksel dat het verschil tussen beide gemaakt wordt. Zoals de naam al doet vermoeden, is de eerste variant eerst en vooral geruisloos. De behuizing bestaat namelijk uit een dubbele wand in combinatie met een akoestische bodemplaat, waardoor het geluidsvermogen bij aanzuig 57,5 dB(A) en bij afstraling slechts 46,5 dB(A) bedraagt. Dit fluisterstille karakter bij een debiet van 350 m3/u maakt van Ducobox Silent de stilste box van Europa.

Aan de andere kant is Duco erg trots op zijn slimme Ducobox Focus. Het gepatenteerde regelkleppensysteem voert namelijk enkel vervuilde en vochtige lucht af en sluit zich van zodra het binnenklimaat terug optimaal is. Daardoor kan het energieverbruik van dit ventilatiesysteem erg laag gehouden worden.

 

Duurzame houtsoort

Ten slotte lanceerde de fabrikant tijdens Architect@Work ook de DucoSun Cubic Wood. De lamellen van dit zonneweringsysteem zijn gemaakt uit de lichte, veerkrachtige en duurzame houtsoort Western Red Cedar (duurzaamheidsklasse 2) die erg goed bestand is tegen rot en verwering. De zonwering is beschikbaar met vaste of beweegbare lamellen die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden.

Deel dit artikel:
Onze partners