Duco lanceert nieuw ventilatiesysteem en en ventilatiewarmtepomp op Batibouw

Duco stelt op Batibouw twee nieuwe producten voor: DucoBox Energy, een ventilatiebox dat als het stilste systeem D van Europa kan worden beschouwd, en DucoBox Eco, geschikt voor slim ventileren met warmterecuperatie in actieve woningen.

 “Voor de ontwikkeling borduurde ons R&D-team verder op de kennis en expertise die we de afgelopen jaren hebben vergaard met de DucoBox Silent of DucoBox Focus”, stelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Resultaat bij aanvang van 2018? Twee concrete ventilatieoplossingen die volledig matchen met de woning van de toekomst.”

Belangrijk wapen voor  E-peil

In aanloop naar 2020 wordt energiezuinigheid een steeds belangrijker gegeven en zullen de zeer energiezuinige passiefwoningen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van het E-peil kan de DucoBox Energy een belangrijk wapen vormen.

“Met alle technologie die is vervat in deze ventilatiebox, wordt Duco meteen aanzien als voorloper op de markt van Systeem D met warmterecuperatie”, vervolgt Dejonghe. “Het is dan ook de combinatie van drie specifieke kenmerken die de DucoBox Energy zo uniek maakt.”

Door de unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- én nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPB-reductie en een groen A+ energielabel met zich meebrengt.

 

Automatische inregeling

De automatische inregeling, gestoeld op de principes van inregeling op constante druk, biedt steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing voor de installateur van 50% op de inregeltijd.

Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen namelijk aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy als het stilste Systeem D van Europa kan worden beschouwd.

 

DucoBox Eco: De slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

Waar de DucoBox Energy perfect kan worden ingezet in de passiefbouw, is de DucoBox Eco het uithangbord voor slim ventileren met warmterecuperatie in actieve woningen, die het milieu en de luchtkwaliteit naast energie-efficiëntie centraal plaatsen.

“Ventilatiewarmtepompen bestaan in allerlei maten en uitvoeringen. Ze zorgen voor ventilatie, al dan niet op natuurlijke wijze,engebruiken de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater. Deze energie wordt veelal geput uit de ventilatieretourlucht, maar kan ook gecombineerd worden met de buitenlucht”, aldus Dejonghe.

“Zo ook bij de DucoBox Eco die op natuurlijke wijze ventileert en de verder benodigde energie compenseert met verse buitenlucht. Onderscheidend van andere warmtepompen echter is een gepatenteerde 2-zonesturing. Door vraagsturing in deze unit te integreren, wordt een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen nagestreefd.”

Bijkomende troef is de flexibele opbouw. Zo is er de keuze voor koppeling aan een cv-ketel of boilervat, maar ook een combinatie van beide of zelfs een all-electric oplossing is mogelijk. Dit alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies bij renovatiewerkzaamheden die het kostenplaatje voor de bewoner uiterst aantrekkelijk maken.

Bron: Duco
Deel dit artikel:

Contacteer Duco Ventilation & Sun Control

Onze partners