Duco lanceert slimme woonconcepten als antwoord op collectief wonen

Duco Ventilation & Sun Control uit Veurne is gespecialiseerd in natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen. Het bedrijf bundelde zijn ervaring en marktkennis om enkele slimme woonconcepten binnen het bestaande ‘Duco at home’ concept te ontwikkelen. 

Naast diverse ventilatieoplossingen voor residentiële woningen komt Duco nu ook naar buiten met concepten op maat voor specifieke situaties zoals studio’s, appartementen of een collectieve afvoer binnen woongebouwen.  “Dat gebeurde naar aanleiding van de huidige context waarin bouwpercelen steeds schaarser worden,” verduidelijkt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Om verdere verstedelijking in te dijken, fungeert collectief wonen als een van de beste alternatieven. Belangrijke pijlers zoals gezondheid, comfort en energiezuinigheid mogen we hierbij echter niet uit het oog verliezen. Doordat een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat voor élke bewoner bij Duco op de eerste plaats staat, willen we dan ook sterk inzetten op totaaloplossingen voor studio’s en hoogbouwprojecten.”

 

Combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en buitenzonwering

Met de ontwikkeling van deze woonconcepten brengt Duco een klimaat in huis waar het zowel in de zomer als in de winter aangenaam vertoeven is. Een evenwichtige combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en buitenzonwering is daarvoor onontbeerlijk. Deze combinatie vormt naar verluidt dan ook het fundament van de vier woonconcepten. “In elk van deze uitgewerkte woonconcepten beschrijven we nauwgezet welke producten er het best geïmplementeerd kunnen worden, gaande van toevoer en afvoer tot zonwering, om een optimaal comfort van de bewoner te verzekeren. Op die manier geeft Duco invulling aan een oplossing voor zowel residentiële woningen, appartementen als studio’s en zelfs starters-, senioren- of studentenwoningen”, besluit Dejonghe.

Deel dit artikel:

Contacteer Duco Ventilation & Sun Control

Onze partners