Duco organiseert infosessie 'Ventilatieronde van Vlaanderen'

Het is nog even wachten geblazen tot de befaamde wielerkaravaan van de Ronde van Vlaanderen over onze wegen dendert. Hoewel er velen zich geroepen voelen om zo’n monument te winnen, is het slechts weinigen gegeven. Maar daar brengen SBM en ventilatiespecialist Duco met een andere Vlaamse klassieker verandering in. Net zoals in 2015 en 2017 kunnen alle spelers uit de ventilatiewereld ook dit jaar bij Duco een podiumplaats verzilveren op de gratis infosessie op 28 maart rond de nieuwe STS Ventilatie en Technische Voorlichting (TV 258).

Normen en regels bepalen in sterke mate ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het verkeer of op de werkvloer. Maar ook inzake ventilatiekwaliteit wil de Vlaamse overheid en de bouwsector de hand boven het hoofd houden. Slecht geïnstalleerde ventilatiesystemen waren tot voor kort nog meer regel dan uitzondering, en net daarom werd een meesterlijke demarrage uit de benen geschud om een optimale werking te garanderen.

Gevolg? Een specifiek kwaliteitskader voor residentiële ventilatie zegevierde in 2016. Hierbij zetten de nieuwe STS Ventilatie en Technische Voorlichting rond basisventilatiesystemen voor woningen (TV 258) kwaliteitsgarantie meteen op de kaart.

 

Nieuwe STS Ventilatie en TV 258

Om de bouwprofessional zo goed als mogelijk te informeren over de integrale aanpak - van ontwerp tot montage en onderhoud - die nodig is om een gezonde binnenluchtkwaliteit te garanderen, wordt op 16 maart het startschot gegeven voor de Ventilatieronde van Vlaanderen.

Deze gratis infosessies - die meetellen voor één uur permanente vorming - worden in ware flandrien stijl georganiseerd en doet op 28 maart Veurne aan. Na twee memorabele infosessies bij Duco in 2015 en 2017 wordt ook de derde eentje om duimen en vingers bij af te likken.

Doel van deze sessie is om zowel architecten als studiebureaus, installateurs HVAC, EPB- en energiedeskundigen te informeren over de nieuwe STS en TV, de toepassingen, gevolgen en de wijze waarop er mee omgegaan wordt.

Wie energiezuinig bouwen zegt, denkt meteen ook aan Luc Dedeyne. Door zijn praktische ervaring als architect, gekoppeld aan zijn passie voor energie vormt hij de ventilatiecommentator en- moderator bij uitstek om het hele gebeuren in goede banen te leiden.

 

Win-winsituatie

Deze infosessie is een win-winsituatie voor alle partijen, van fabrikant over de bouwprofessional tot finale gebruiker. Zo kan de professional zich met die kennis van collega's onderscheiden en kunnen ze hun klanten dus maximale kwaliteitsgarantie bieden.

Surf naar de website van SBM voor het uitgebreide programma en inschrijvingen.

Bron: Duco

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage