Duco uitgeroepen tot ambassadeur beschutte werkplaatsen

Duco Ventilation & Sun Control is door de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen (VLAB) uitgeroepen tot ambassadeur. Het is de Oesterbank, de beschutte werkplaats uit Oostende, die Duco heeft voorgedragen om deze rol op zich te nemen na meer dan twintig jaar succesvolle samenwerking.

“Sinds  2010 benoemt  VLAB elk jaar enkele bedrijven tot ambassadeur van de beschutte tewerkstelling om zo de mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen in de kijker te plaatsen. We willen op die manier de bedrijven die op een duurzame manier samenwerken met de sector, ook vragen om actief te communiceren daarover, zodat de samenwerking tussen reguliere bedrijven en de beschutte werkplaatsen alleen maar kan groeien,” vertelt Nathalie Colsoul, stafmedewerker bij VLAB.

 

Samenwerking als pijler voor groei

Luc Rosseel, directeur van de Oesterbank, vertelt waarom Duco in zijn ogen die ambassadeursrol op zich kan nemen. “We mogen ondertussen terugblikken op meer dan twintig jaar samenwerking en eigenlijk niet zomaar een samenwerking. Dit was voor de Oesterbank de allereerste enclave en binnen de Vlaamse gemeenschap ook één van de koplopers. “

“Duco kende een succesrijke groei en haalde diverse eervolle en internationale prijzen. Bovendien mag het zich sinds begin dit jaar ook Ambassadeur van West-Vlaanderen noemen. Tijdens de daarbij horende publicaties en evenementen heeft het management van Duco steeds de samenwerking met de Oesterbank aangehaald als een pijler binnen hun groei. Bovendien worden de werknemers van de Oesterbank ook steevast betrokken bij de jaarlijkse teambuilding en worden ze ook uitgenodigd op het nieuwjaarsfeest om het nieuwe werkjaar goed in te zetten. Zo voelen ze zich allemaal een volwaardig onderdeel van het team,” vervolgt Rosseel.

“Na meer dan twintig jaar kunnen we, dankzij de enclave bij Duco, besluiten dat de Oesterbank de tewerkstelling realiseert van twintig doelgroepmedewerkers en daarom besloten we hen ook voor te dragen voor deze ambassadeursrol,” besluit de directeur.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage