Duco Veurne en EMK & Callens Waregem winnen IPB Challenge in categorie industriële projecten

West-Vlaanderen boven in de categorie industriële-logistieke projecten van de IPB Challenge. Het Brugse bureau Govaert & Vanhoutte kreeg de hoofdprijs voor het DUCO-gebouw in Veurne. Goedefroo + Goedefroo uit Wielsbeke won zowel de persprijs als de prijs van de vakjury voor het bedrijfsgebouw EMK & Callens in Waregem.

West-Vlaanderen boven in de categorie industriële-logistieke projecten van de IPB Challenge. Het Brugse bureau Govaert  & Vanhoutte kreeg de hoofdprijs voor het DUCO-gebouw in Veurne.   Goedefroo + Goedefroo uit Wielsbeke won zowel de persprijs als de prijs van de vakjury voor het bedrijfsgebouw EMK & Callens in Waregem.Interview dat Vlaamsearchitectuur.be afnam van Damiaan Vanhoutte die meer uitleg geeft over het DUCO-gebouw in Veurne waarvoor zijn bureau de publieksprijs won van de IPB Challenge


Voor de tweede editie van de IPB Challenge konden architecten projecten indienen in de categorie scholenbouw en in de categorie industriële-logistieke projecten. Voor deze categorie werden 15 projecten ingediend waar een vakjury er 5 uit selecteerden die doorstootten naar de shortlist. Behalve Duco en EMK & Callens waren dat de brandweerpost van Lommel en de gemeentelijke werkplaatsen van Neerpelt van Schurmans en Weijnjes Architecten, een peperkoekfabriek in Lokeren van BLAF en de gebouwen van Hain Celestial in Aalter van ARKS Architecten.

Het publiek kon zelf bepalen wie de hoofdwinnaar zou worden door online te stemmen of een stem uit te brengen op de tentoonstelling van de shortlist op de IPB-beurs in Antwerp Expo. In het totaal werd er 4603 keer gestemd waarvan 2448 voor de categorie industriële-logistieke projecten.

Duco Veurne van Govaert & Vanhoutte mocht 1044 achter zijn naam schrijven. Tweede en derde waren Hain Celestial van ARKS (826 stemmen) en EMK & Callens van Goedefroo + Goedefroo (426 stemmen).

    
 

EMK & Callens van Goedefroo + Goedefroo won zowel de prijs van de vakjury als die van de persjury. Hieronder een interview dat Vlaamsearchitectuur.be afnam van Sven Goedefroo nadat hij de prijs in ontvangst mocht nemen.

Dit laatste bureau ging evenwel niet met lege handen naar huis, want het werd zowel bekroond met de prijs van de vakjury als met de prijs van de persjury. De persjury had ook nog een eervolle vermelding in petto voor Hain Celestial in Aalter, een van de eerste gebouwen met een negatief E-peil.

De IPB Challenge was een organisatie van easyFairs, Redactiebureau Palindroom, Bond Vlaamse Architecten, NAV, Vlaamsearchitectuur.be en Assiver Verzekeringen.  

Voor meer info over deze wedstrijd en over de projecten, kan u surfen naar de website www.ipbchallenge.be waar alle projecten, zowel die van de shortlist als van de longlist voorgesteld worden.

Groepsfoto van een aantal winnaars en juryleden. Van links naar rechts Vincent Van Landuyt (PMG), Tom Thys, Tomas Ooms (RDBM), Sven Goedefroo, Damiaan Vanhoutte, Lieven Pieters (DUCO), Rik Neven (Vlaamsearchitectuur.be / Redactiebureau Palindroom) en Jef Marinus (FEBE)

 

Hain Celestial in Aalter van ARKS Architecten

    

De peperkoekfabriek in Lokeren van BLAF en de brandweerpost Lommel en werkplaatsen Neerpelt van Schurmans en Weijnjes


 

Deel dit artikel:
Onze partners