Duurzaam en geluiddempend vloersysteem voor passiefschool Londerzeel

De uitbreiding van het Gemeentelijk Technisch Instituut in Londerzeel was een pilootproject in het kader van de DBFM-procedure voor het inhaalprogramma voor de scholenbouw in Vlaanderen. Sika leverde een vloersysteem voor een oppervlakte van 3.300 m2

Vernieuwing, uitstraling en duurzaamheid waren de pijlers voor deze opdracht. Net zoals onderhoud en comfort van groot belang waren samen met een groot pallet aan kleuren en diversiteit.

 

Sika ComfortFloor

“Het vloersysteem moest heel duurzaam en geluiddempend zijn vermits het gaat om lange garantieperiodes,” klinkt het bij Sika. Eveneens werd een eenvoudige machinale en manuele reiniging van de vloer geëist. Een vrijwel naadloos systeem met een sterke toplaag dat eenvoudig te onderhouden is, genoot daarom de voorkeur. En omdat men bij renovatie een andere kleur kon bekomen door het aanbrengen van een nieuwe toplaag zonder de bestaande vloer uit te breken, was de keuze snel gemaakt: Sika ComfortFloor.

 

Eenvoudig te reinigen

“Na het stofzuigen van de chape werd een schraaplaag van Sikafloor-156, een niet-gesolventeerd epoxyhars, aangebracht. Hierover werd de volgende dag Sikafloor-326 toegepast, een laag VOC polyurethaanhars dat ingestrooid werd met kleurchips. Na uitharding werd het geheel afgewerkt met twee sterke transparante toplagen Sikafloor-327. Er werd voor dit duurzaam vloersysteem gekozen omdat het een technische school is waarbij de lokalen gebruikt worden voor andere activiteiten dan gewoonlijk. Door al deze toepassingen van het Sika ComfortFloor-systeem wordt een duurzame vloer bekomen die eenvoudig te reinigen is,” aldus Sika. 

Deel dit artikel:

Onze partners