Duurzame deurgehelen dankzij kantlatten in polyurethaan

Mobiele bedden, rolstoelen, karren,… In een zorginstelling is er veel ‘verkeer’ en dat leidt weleens tot botsingen, net zoals op de weg. Ook de deuren krijgen het op die manier soms hard te verduren na een zoveelste tik. Vooral de omtrek van de deur is gevoelig voor schade, maar de nieuwe generatie deuren verbant dit probleem naar het verleden. Robuuster dan ooit en net zo mooi.

Verschillende zorginstellingen klopten aan bij specialist Eribel met dezelfde verzuchting. De schade die door allerhande botsingen aan deuren optreedt, geeft geen nette indruk. Hout is mooi, maar kwetsbaar. En eenmaal de stratifié beschadigd is, valt dit heel moeilijk te herstellen. Dus weerklonk de vraag: is er geen alternatief?

Kantlatten bieden een antwoord op dit probleem. “Maar…”, zo zegt Rony Bols, CEO van Eribel, “die kantlatten zijn doorgaans ook uit hout gemaakt, waardoor je het probleem eigenlijk verlegt. De echte oplossing voor dit probleem bestaat erin om kunststof te gebruiken in plaats van hout, en dan heb ik het over polyurethaan (PU) voor een maximale stootvastheid.”

 

Voordelen

Het gebruik van PU voor de kantlatten biedt verschillende voordelen: het is robuuster,een pak duurzamer en ook nog eens hygiënischer, aangezien PU geen organisch materiaal is. De levensduur van kantlatten wordt met andere woorden hoger en de onderhoudskosten gaan naar beneden.

Ook op esthetisch vlak bestaat er geen bezwaar om voor PU te kiezen. Integendeel. Eribel biedt dit type kantlatten aan voor alle deurconcepten (standaard, brandwerend, akoestisch, inbraakwerend…), ongeacht of het draai-, zwaai- of schuifdeuren zijn en zowel voor enkele als dubbele deuren. De PU kantlatten kunnen aangeboden worden in alle kleuren (=full color). PU wordt in de massa gekleurd.

De kleur van de kantlatten kan exact dezelfde zijn als van de deur zelf of van de omlijsting, en dit zonder naad. De traditionele houten of inox glaslatten kunnen ook vervangen worden door PU glaslatten (volledig flush). Doordat de scharnieren ingegoten worden in de PU bekom je een mooi, esthetisch en duurzaam geheel.

Verschillende ziekenhuizen stapten alvast al over op deze nieuwe aanpak. Onder meer AZ Zeno, Ziekenhuis Maas en Kempen en Ziekenhuis Oost-Limburg. Eribel staat zelf in voor het volledige productieproces.
 

Deel dit artikel:
Contacteer Eribel
Onze partners