Duurzame en sterke vloerbekleding in stijlvolle assistentiewoningen

Op wandelafstand van het strand, pal in de duinen van Koksijde, grenzend aan natuurreservaat de Hoge Blekker, ligt La Vigie. Deze residentie met assistentiewoningen is ontworpen door PVL Architecten uit Oostduinkerke.

Deze nieuwbouwresidentie bestaat uit 99 stijlvolle assistentiewoningen. De woningen meten tussen de 65m2 en de 90m2. De grotere woningen tellen twee slaapkamers.

La Vigie dankt zijn naam aan de majestueuze villa centraal op het domein. Een villa met een geschiedenis: ze is gebouwd in 1923, op een bunker uit de eerste wereldoorlog. Dankzij de hoge ligging hebben de bewoners een mooi uitzicht op het omliggende duinmassief. ‘La Vigie’ betekent dan ook ‘de uitkijkpost’. Onder het toeziend oog van monumentenzorg is de villa gerestaureerd in haar oorspronkelijke grandeur.

Vandaag is de villa een ontmoetingsplaats, met een openbare brasserie, terras en praatsalon. Alle assistentiewoningen zijn dan ook gecentraliseerd rond én rechtstreeks verbonden met de villa via overdekte wandelgangen.

 

Stonite Pebbles

Voor de vloerbekleding in de wandelgangen en gemeenschappelijke zones werden producten van Beltrami Natural Stone gebruikt: Stonite Pebbles. Stonite is een lichte en dunne versie van de alomgekende marmermozaïek (granito-terrazzotegel), een ecologische verantwoord product, samengesteld uit marmerkorrels en kwalitatief Portland wit cement als bindmiddel.

Het basismateriaal is duurzaam en sterk, en biedt een hoge hitte- en krasweerstand. Stonite is door zijn technische en esthetische kenmerken uitermate geschikt voor projecten als dit.

Deel dit artikel:

Onze partners