Duurzame materialen voor een innovatief schoolgebouw

© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast

Een innovatief schoolgebouw zonder klassieke klassen gebouwd met duurzame materialen. Dat was de vraag van Go! Onderwijs voor hun school naast het Rivierenhof in Deurne.

Alipast-verdeler Durama koos voor ramen en deuren in het Star75 systeem. Een strak en sober profiel met zeer goede isolerende eigenschappen. Naast de lucht- en waterdichte karakteristieken van de profielen is de robuustheid belangrijk. Deuren van een schoolgebouw worden niet altijd behoedzaam gebruikt. Daarom zijn de deurvleugels uitgevoerd in bi-metal versie, en dus steviger dan de traditionele opdekprofielen. Bovendien zorgt dit ervoor dat de deuren vlot open en dicht gaan ook als de zon op de aluminium deur schijnt voor een lange periode.

Voor de veiligheid is ook gekozen voor kiepdraairamen. Als kinderen het handvat draaien gaat het raam in de kiepstand en niet direct open.

Zowel de raamprofielen als het beslag en de scharnieren zijn uitgevoerd in dezelfde kleur 8C32AN. Deze licht bronzen poederlakkleur is een mooi alternatief voor echte anodisatie brons. Het geheel resulteert in een prachtige en uniforme uitstraling.

Duurzaamheid

Aliplast zet sterk in op duurzaamheid. Voor het Star75 systeem krijgt de firma een Silver Cradle-to-cradle certificaat: het is geschikt voor circulair bouwen, het heeft een positieve impact op mens en milieu, het bevat geen schadelijke stoffen en is vervaardigd met groene energie.

Areal Architecten won de wedstrijd van Go!Onderwijs volgens het Design and Build-principe samen met Hooyberghs nv en BreBuild --- Fotografie: Edward Van Hees voor ArchitectenPunt

 

Deel dit artikel:
Contacteer Aliplast Aluminium Systems
Onze partners