Duurzame toekomst voor Nieuw Administratief Centrum Houthalen door keramische bouwmaterialen

Het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van de gemeente Houthalen-Helchteren streeft naar een CO2-reductie van 90 procent. Symbolisch voor die ambitie is de futuristische blauwe toren volledig bekleed met Koramic tegelpannen, die niet alleen uitkijkt op de omgeving, maar ook vooruitblikt op de toekomst. De uitkijktoren kreeg de naam 'Het oog van Daubechies', naar de vermaarde wiskundige Ingrid Daubechies die in Houthalen-Helchteren het levenslicht zag.
Het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van de gemeente Houthalen-Helchteren streeft naar een CO2-reductie van 90 procent. Symbolisch voor die ambitie is de futuristische blauwe toren volledig bekleed met Koramic tegelpannen, die niet alleen uitkijkt op de omgeving, maar ook vooruitblikt op de toekomst. De uitkijktoren kreeg de naam 'Het oog van Daubechies', naar de vermaarde wiskundige Ingrid Daubechies, die in Houthalen-Helchteren het levenslicht zag.
In eerste instantie loopt het CO2-verbruik na de verhuis terug met een derde.  Deze reductie moet gestaag oplopen tot zo'n 90 procent. Het NAC streeft naar doorgedreven duurzaamheid om de inwoners van de gemeente een comfortabele, gezonde en winstgevende toekomst te garanderen.

Het materiaalgebruik staat dan ook in het teken van deze duurzame visie, met als meest visuele representant de opmerkelijke azuurblauwe tegelpannen, die de toren aan de hoofdingang van het centrum al van ver zichtbaar maken. De kleidakpannen zijn onderhoudsvriendelijk, blijvend mooi en stevig. De dakdekker gebruikte maar liefst 770 m² Koramic tegelpannen van het type Aléonard Patrimoine. De betegeling nam uiteindelijk twee maanden in beslag.

Voor de verharding rondom het gebouw is gebruik gemaakt van Terca Trendline Reno kleiklinkers, die het ecologische aspect versterken. De klinkers zijn gebakken uit klei van hoge kwaliteit en volledig vrij van kleurstoffen, waardoor zij hun natuurlijke, kleurvaste tint hebben behouden.

Deze natuurlijke materialen uit gebakken klei zorgen dan ook voor een perfecte integratie van het nieuwe centrum in het voormalige mijnterrein.

    

 
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners