Duurzame verwarming en koeling met Effenca-warmtepompen

De Effenca MT en HT warmtepompen, geïntroduceerd door Remeha in maart 2024, vertegenwoordigen de nieuwste ontwikkelingen in duurzame verwarmings- en koeltechnologie. Deze warmtepompen bieden flexibele oplossingen voor zowel nieuwe als gerenoveerde gebouwen en zijn bijzonder geschikt voor de zorgsector en grote gebouwen zoals kantoorgebouwen en fabriekshallen.

De Effenca MT warmtepomp gebruikt het koudemiddel R32 met een Global Warming Potential (GWP) van 675, ideaal voor toepassingen waar middelhoge temperaturen vereist zijn. De Effenca HT, aan de andere kant, maakt gebruik van R290 (propaan), een natuurlijk koudemiddel met een GWP van slechts 3, waardoor het een uiterst duurzame optie is voor hoge temperatuurtoepassingen. Beide systemen zijn ontworpen met oog op de toekomstige regelgeving en bieden een oplossing die past bij een duurzame visie.

Veelzijdig en aanpasbaar karakter

Effenca warmtepompen kunnen worden ingezet in all-electric en hybride systemen, bieden mogelijkheden voor zowel verwarming als koeling en kunnen solo of in cascade worden opgesteld voor grotere vermogensbehoeften. Met een scala aan beschikbare vermogens, van 40 kW tot binnenkort zelfs 200 kW, kunnen installateurs voor elk project een passende oplossing vinden. De Scroll Inverter technologie zorgt voor optimale modulatie van het vermogen, wat resulteert in een efficiënt energiegebruik en lagere operationele kosten.

Lage geluidsproductie

De lage geluidsproductie en het hoge rendement van de Effenca MT maken deze warmtepomp ideaal voor zorginstellingen, waar een rustige en comfortabele omgeving essentieel is voor het welzijn van patiënten. De Effenca HT, met zijn vermogen om zelfs bij zeer lage buitentemperaturen hoge watertemperaturen te leveren, is perfect voor directe tapwaterproductie en traditionele verwarmingssystemen in de zorg.

Bron: Remeha
Deel dit artikel:
Onze partners