DYNAMICAL® radiatorkraan met debietbeperking

Een verwarmingsinstallatie die vlot draait en een goed rendement levert is belangrijk. Liefst gebeurt dat uiteraard ook zonder storende geluiden. De Dynamical radiatorkraan van Caleffi speelt in op veranderende situaties in een installatie, en voorkomt zo geluidsoverlast door drukverschillen.

Een voorinstelbare radiatorkraan kennen we intussen. De Dynamical voegt er nog een debietbeperking aan toe. Met de nieuwe Dynamical radiatorkraan biedt Caleffi namelijk de mogelijkheid om de temperatuur van de radiator en het debiet te regelen, én de kraan is voorzien van een automatische drukregelaar.

 

Drukverschil opvangen

Bij grote installaties, waarbij de druk van de pomp soms moeilijk te controleren is, is het soms moeilijk de drukverschillen op te vangen. De pomp levert namelijk een veel te grote druk. Het water wordt met een te grote snelheid door het radiatorventiel gepompt, wat voor storende geluiden zorgt. De Dynamical radiatorkraan vangt dit drukverschil op.

 

Plaatsing

Dynamical kranen kunnen op twee manieren geïntegreerd worden in een installatie. Ofwel wordt er één geplaatst op de verdeler, en die stuurt alle radiatoren aan die op deze verdeler zijn aangesloten. Ofwel wordt op elke radiator apart een dynamical radiatorkraan geplaatst. Er zijn tal van factoren die meespelen in de keuze. Meestal zijn die van technische aard.

 

Compact

Caleffi heeft ervoor gekozen om de inregeling te integreren in het thermostatische deel van de kraan, in tegenstelling tot de traditionele voetventieltjes. De 25 verschillende componenten zijn zodanig gecomprimeerd dat alles in een standaard radiatorkraan past. Of we nu een gewone thermostatische, een voorinstelbare of een dynamical radiatorkraan plaatsen, het zit bij Caleffi allemaal in dezelfde behuizing. Bij mogelijke problemen of defecten kan het binnenwerk probleemloos verwijderd en vervangen worden.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage