Dynamisch aluminium en glaspartijen voor speelse uitstraling van dak

Het gebouw heeft een zeer speelse uitstraling door het dynamische dak dat bestaat uit verschillende kleinere puntdakjes.  Aliplast partner Alupro gebruikte het MC GLASS-systeem omdat deze profielen specifiek zijn ontwikkeld voor grote overspanningen met zware glasoppervlakken waarbij een slank uitzicht behouden blijft. Architectenbureau Wilma Wastieau koos voor de uitvoering met een siliconevoegverdeling waarbij de voeg beperkt blijft tot 25 millimeter. De keuze voor dit systeem was dan ook snel gemaakt.

De moeilijkheid van dit project zat vooral bij de inklemming van de glasbladen aangezien er heel wat variabele hoekverbindingen waren. Hiervoor werden op maat gemaakte klemstukken ontwikkeld. Aangezien in deze gordijngevel zo goed als geen enkel oppervlak dezelfde afmeting had, kwam hierbij veel teken- en ingenieurswerk kijken.

Het MC GLASS-systeem is een populaire toepassing in het huidige bouwlandschap. De subtiele siliconevoegen maken van grote glasgevels een echte eyecatcher. Bovendien kreeg het aluminium schrijnwerk binnenin nog extra aandacht. Alupro heeft hiervoor de aluminium profielen zodanig ingesneden dat ze perfect op de hoekstijlen van het schuine dak passen. 

Een perfecte samenwerking tussen Aliplast en partner Alupro.

Bron: Aliplast
Deel dit artikel:

Contacteer Aliplast Aluminium Systems

Onze partners