E313 krijgt nieuwe ACO afvoergoot voor veiligheid

In 2023 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) belangrijke verbeteringen aangebracht aan de E313 tussen Beringen en Ham, met als doel de doorstroming te verbeteren en verkeersveiligheid te verhogen. Een sleutelcomponent in dit project was de implementatie van de PowerDrain Seal in afvoergoten van ACO, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele betonnen sleufgoten.

De PowerDrain Seal in afvoergoot, gemaakt van polyesterbeton met een gietijzeren rooster, is speciaal ontworpen voor gebieden met zware verkeersbelasting. Dit systeem biedt niet alleen een sterkere, maar ook een esthetisch meer aantrekkelijke oplossing dan conventionele systemen. Met een robuuste 12 mm dikke gietijzeren rand en een versterkt gootlichaam, is deze goot uitermate geschikt voor zware omstandigheden zoals die op snelwegen.

Efficiƫntie in installatie en onderhoud

De installatie van de PowerDrain Seal in goot werd uitgevoerd door Stadsbader Contractors onder beperkende omstandigheden, waaronder nachtwerk om verkeershinder te minimaliseren. Dankzij de modulariteit en het lichte gewicht van de goot kon deze snel en effectief geplaatst worden in de beperkte ruimtes naast de bestaande infrastructuur.

Onderhoudsgemak

De PowerDrain Seal in goten zijn ontworpen voor eenvoudig onderhoud; de roosters kunnen snel worden verwijderd voor reiniging zonder dat er zware apparatuur nodig is, wat bijdraagt aan lagere onderhoudskosten en -inspanningen.

Impact op verkeersdoorstroming en veiligheid

De nieuwe gootsystemen bieden verbeterde waterafvoer en verminderen het risico op waterophoping op de snelweg, wat cruciaal is voor de veiligheid van de dagelijks meer dan 100.000 voertuigen die deze route gebruiken. Dit project draagt bij aan een veiliger en efficiƫnter gebruik van de E313, vooral bij slechte weersomstandigheden.

Duurzame ontwikkeling en kostenbesparing

De vervanging van oude systemen door de PowerDrain Seal in technologie resulteert niet alleen in betere prestaties maar ook in een aanzienlijke verlaging van de energiekosten en een vermindering van de ecologische voetafdruk van de snelweginfrastructuur.

Bron: ACO
Deel dit artikel:
Onze partners