Eco-boards: milieuvriendelijker en sterker dan MDF

Eco-Boards is een nieuw 100 % milieuvriendelijk plaatmateriaal zonder toegevoegde formaldehyde en met E0-norm. Het materiaal zou beter dan MDF inzake sterkte, waterbestendigheid, brandbestendigheid, buigsterkte en schroefvastheid.
Eco-Boards is een nieuw 100 % milieuvriendelijk plaatmateriaal zonder toegevoegde formaldehyde en met E0-norm. Voor de productie van het plaatmateriaal wordt geen hout gebruikt, maar wel overschotten van de landbouw die anders verbrand of gecomposteerd worden, zoals afval van de maïsoogst, tarwe, koolzaad, e.d. De platen bevatten ook geen formaldehydehoudende lijm, maar natuurlijke harsen, en zijn 100% bio-afbreekbaar en 100 % recycleerbaar.

ECO-Boards zijn beter dan mdf-platen inzake sterkte, waterbestendigheid, brandbestendigheid, buigsterkte en schroefvastheid. Deze eigenschappen kunnen nog verbeterd worden door, volgens de toepassing ervan (branddeuren, watervaste platen, laminaat, etc.), meer harsen toe te voegen.


Het nieuwe plaatmateriaal is onder andere sterker en meer waterbestendig dan MDF-platen


Er zijn diverse afwerkingen mogelijk: verven, lamineren, paper-foil, melamine, etc. De platen laten zich ook gemakkelijk machinaal bewerken (boren, frezen, schuren en schroeven).
Deel dit artikel:
Onze partners