Ecobeton verdeelt afvoergoten en roosters Gridiron

ecobeton water technologies verbreedt zijn productassortiment met een belangrijke complementaire business: afvoergoten, roosters en grilles van Gridiron. De specialist in betonproducten uit Sint-Truiden wil met dit partnership zijn marktpositie in de rioleringsmarkt verruimen en biedt zichzelf mooie kansen om ook in nieuwe markten voet aan de grond te krijgen.

Met Gridiron vond ecobeton water technologies een onderneming die zowel in thuisland Italië als omliggende landen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland een sterke reputatie geniet. Sinds eind vorig jaar staat de Limburgse firma in voor de distributie van de Gridiron-producten in België. “Al van bij het eerste contact was er een klik, die alleen maar verstevigd werd toen bleek dat onze bedrijfscultuur (familiale onderneming), onze commerciële visie en onze passie voor water aansloten bij hun verhaal”, stipt exportmanager Chris Steppe aan. “Zij waren in het verleden al vaag op zoek gegaan naar een partner in onze contreien, maar door onze interesse werd die ambitie plots heel concreet. Dit leidde al snel tot een vlotte samenwerking.”

 

Flexibele productie

De nieuwe Italiaanse partner van ecobeton water technologies staat in eerste instantie bekend door zijn kwalitatieve afvoergoten. “De voorbije tien jaar hebben zij ruim 1,2 miljoen afvoergoten verkocht. Van de meer dan 50 verschillende modellen hebben ze voortdurend een stock van minimum 200 stuks. Naast de grote productiecapaciteit voor het algemene aanbod, gaan zij ook heel flexibel om met maatwerk. Zo produceren ze, op vraag van bekende Europese spelers, heel wat roosters op maat. De producten van Gridiron werden onder meer al toegepast in mooie referenties zoals de Tivat-luchthaven in Montenegro, City Ringen in Kopenhagen, de luchthavens van Rome (Fiumicino) en Bologna (Marconi), het British Museum in Londen, het Allianz Stadion in Nice, enzovoort.”

De onderneming gaat er prat op wereldwijd de enige te zijn die afvoergoten in verschillende materialen produceert: de oplossingen in beton, polymeerbeton en ABS zijn verkrijgbaar in verschillende belastingsklassen. Met randprofielen, grilles en roosters produceren ze zelf ook interessante aanvullende producten.

 

Opleiding

Met dit partnership voelt ecobeton water technologies zich voldoende gewapend om nog meer klanten te overtuigen. “Heel wat ondernemingen die bij ons al klant waren voor zuiveringstechnieken, hemelwateroplossingen, meet- en regelsystemen en riolering, hebben sowieso ook afvoergoten nodig. Daarvoor kunnen ze nu dus ook bij ons terecht. Ook kunnen aannemers die in eerste instantie geïnteresseerd zijn in de goten, nu ook onze andere oplossingen ontdekken.”

De verschillende vertegenwoordigers van de specialist uit Sint-Truiden hebben intussen al een bijkomende opleiding achter de rug, zodat ze ook over voldoende technische kennis beschikken om de juiste goten voor de juiste toepassing te adviseren. “Het is de bedoeling geleidelijk aan te groeien in dit marktsegment en er ook een belangrijke speler mee te worden in de wereld van de bouwmaterialen”, besluit Chris Steppe.

Bron: Aquarama
Deel dit artikel:
Onze partners