Een en al bedrijvigheid op C-Mine

In september zal het C-Mine cultuurcentrum in Winterslag (Genk) de deuren openen, een project van 51N4E, het architectenbureau van de kersverse Vlaamse Bouwmeester Peter Swinnen. Maar C-Mine heeft nog veel meer te bieden. Ook Bogdan & Van Broeck (Media & Design Academie), a2o (ondergrondse parking), De Gregorio & Partners en Vincent Cops (Euroscoop) waren al actief op de voormalige mijnsite van Winterslag in Genk.

In september zal het C-Mine cultuurcentrum in Winterslag (Genk) de deuren openen, een project van 51N4E, het architectenbureau van de kersverse Vlaamse Bouwmeester Peter Swinnen. Maar C-Mine heeft nog veel meer te bieden. Ook Bogdan & Van Broeck (Media & Design Academie), a2o (ondergrondse parking) en Vincent Cops (Euroscoop) waren al actief op de voormalige mijnsite van Winterslag in Genk.

Enige tijd geleden werd het C-mine project nog bekroond met de Regio Star Award. Die prijs wordt uitgereikt door de Europese Commissie en beloont innovatieve projecten die zogenoemde brownfieldsites herwaarderen.


 

Een terechte bekroning, want sinds enkele jaren bruist het van de activiteit op C-Mine en werden er op enkele jaren tijd een aantal erg geslaagde architectuurprojecten gerealiseerd. Het masterplan werd destijds in opdracht van de stad Genk uitgetekend door De Gregorio & Partners dat verder ook werd ingeschakeld voor onder mer de restauratie van de schachtbokken en nu ook nog bezig is met de restauratie van het schachtgebouw. Verder staat op C-Mine nu al het bioscoopcomplex Euroscoop (Vincent Cops Architecten), restaurant Terrae dat net naast de overwinning greep in Mijn Restaurant, het atelier van kunstenaar Piet Stockmans, een knappe ondergrondse parkeergarage (ontwerp a2o Architecten) en de Media & Design Academie van Bogdan & Van Broeck (grijze balkvormige volume). De volgende mijlpaal wordt het Cultuurcentrum van 51N4E.


Ook luchtfoto’s nodig?

 

Al deze en ook de andere luchtfoto’s op de site kan www.vlaanderenvanuitdelucht.be u leveren in hoge resolutie. Na bestelling kan u deze foto’s onbeperkt in tijd gebruiken voor eigen doeleinden. Per foto betaalt u € 120 (excl. btw).  www.vlaanderenvanuitdelucht.be kan voor u ook nieuwe locaties fotograferen vanuit de lucht. In augustus staan er nog enkele vluchten gepland zodat we deze foto’s relatief snel kunnen leveren. De tarieven hiervoor vindt u hier. 

 

Deel dit artikel:
Onze partners