Een nieuwe douche-ervaring van Hansgrohe

Rainmaker Select 460 hoofddouche
Rainmaker Select 580 hoofddouche
Showertablet Select 700
Inbouwthermostaat Showerselect

In de woonbadkamer speelt de douche een steeds belangrijkere rol. We kiezen voor een grotere doucheruimte waar glas zorgt voor transparantie, helderheid en rust. Hansgrohe presenteert in zijn nieuwe douchereeks verschillende elementen afgewerkt met glas. Ontdek hier de hoofddouches Rainmaker Select, de thermostaat ShowerTablet 700 en de ingebouwde douchebedieningen ShowerSelect.

Trend: helderheid en rust in de badkamer

Openheid in de woning is kenmerkend voor de interieurarchitectuur van vandaag. Ruime glaspartijen brengen de tuin binnen, woonruimtes versmelten met de keuken, en ook in de woonbadkamer is transparantie het codewoord.

Waar we vroeger de douche verstopten in een donkere nis, kiezen we nu voor een open vormgeving die bijdraagt tot helderheid en rust. Glas speelt hierbij een belangrijke rol. Onze doucheruimte wordt vandaag ook opvallend groter. Vooral bij nieuwbouw en grondige renovaties laten we het bad vaak achterwege ten voordele van grotere doucheruimtes.

Toch wil de nieuwe douche zich architecturaal niet opdringen of een statement maken. Denk heldere glazen panelen tot op de grond met verborgen scharnieren, waardoor het aanvoelt alsof je in een open ruimte doucht in plaats van in een verborgen hoek. Dat draagt bij tot het wellnessgevoel. We vertoeven vandaag namelijk niet alleen in de badkamer voor onze lichaamsverzorging, maar ook om tot rust te komen en even te ontsnappen aan de turbulente wereld rondom ons.


Hoofddouche Rainmaker Select

In lijn met de trend van grotere doucheruimtes ontwikkelde Hansgrohe grotere hoofddouches. De nieuwe Rainmaker Select-reeks omvat twee ontwerpen, één met een doorsnede van 46 cm en één met een doorsnede van 58 cm.

De hoofddouche Rainmaker Select 460 heeft een doorsnede van 46 cm en is beschikbaar voor wand- of plafondopbouw. De 3 jet-versie laat je toe te kiezen tussen drie straalsoorten: de RainSpray omhult het volledige lichaam in water, de RainStream-modus is een waterval van zachte stralen, en de sterke, gebundelde straal van de Mono raakt geconcentreerd en toch zacht de huid aan.

De Rainmaker Select 580 meet 58 cm en wordt rechtstreeks op de wand gemonteerd. Naast de RainSpray, de Mono en de RainStream is de hoofddouche ook voorzien van een RainFlow-watervalstraal, een krachtige en brede 'waterval'.

De ingebouwde versie van de Rainmaker Select laat zich combineren met de vierkante ShowerSelect-bediening. Ook die is nu verkrijgbaar in een nieuwe uitvoering afgewerkt met glas.

Nieuw is ook dat je de Rainmaker-hoofddouche zonder Select, dus met één straalsoort, via een ingebouwde connectie kunt verbinden met de nieuwe ShowerTablet Select 700-thermostaat.


ShowerTablet Select 700

De nieuwe ShowerTablet Select 700 is ideaal om je Rainmaker Select-hoofddouche te bedienen. Met zijn glasoppervlak van maar liefst 70 cm heb je alle ruimte voor je shampoo, zeep en scheermesjes. De tijdloze vorm doet het tablet versmelten met elke badkameromgeving.

De ShowerTablet Select 700 laat je in combinatie met de Rainmaker Select hoofddouche toe om met een eenvoudige druk op de knop van straal te veranderen of te wisselen tussen de hand- en hoofddouche. Het glazen oppervlak is makkelijk schoon te houden.

De ShowerTablet is bovendien heel veilig. De behuizing staat niet in verbinding met de watertoevoer, waardoor die nooit te warm wordt. De afgeronde hoeken staan in voor extra veiligheid.

De ShowerTablet past perfect over bestaande kraanuitlopen. De behuizing sluit naadloos aan op de muur. Dat maakt het toestel handig bij verbouwingen.

De ShowerTablet is beschikbaar voor bad of douche. Daarnaast kun je ook voor de Showerpipeversie kiezen, waarbij thermostaat, hand- en hoofddouche in één geheel verwerkt zitten. Kies je voor een hoofddouche zonder Select, dan kun je de ShowerTablet ook voor het eerst ingebouwd verbinden met je hoofddouche.

De techniek van de ingebouwde ShowerSelect-thermostaat zit in de muur, waardoor je een grotere bewegingsruimte hebt in de douche. De bediening kan tot vijf functies bieden voor een geïndividualiseerde douche-ervaring.


Inbouwthermostaat ShowerSelect

De inbouwthermostaat ShowerSelect van Hansgrohe is nu ook met een luxueus oppervlak van wit of zwart glas verkrijgbaar. Het design past goed bij de hedendaagse architecturale trends. Je kunt de douchebedieningen combineren met de bestaande producten van Hansgrohe, maar dankzij het witte of zwarte glas vormen ze natuurlijk een mooi duo met de Rainmaker Select-hoofddouches.

De Select-technologie van Hansgrohe werkt via een bijzonder afsluitventiel. Hierdoor kun je, zonder ingewikkelde elektronica of elektrische aansluitingen, eenvoudig én op mechanische wijze, het water aan- en afzetten, de hoofd- en handdouches bedienen én wisselen tussen verschillende straalsoorten. Het krasbestendige en duurzame glas maakt de inbouwthermostaten eenvoudig om schoon te maken.

 

Deel dit artikel:
Onze partners