Een unieke blik op de nieuwe Kop van Kessel-Lo

De bijna opgeleverde Kop van Kessel-Lo is nu al de nieuwe architecturale trots van Leuven. De unieke Euramica-coating, waarvan de tint evolueert naargelang de intensiteit van de lichtinval, geeft letterlijk kleur aan de eens zo grauwe achterkant van het station. Vlaanderenvanuitdelucht legde dit alles vast op enkele mooie luchtfoto's.

De bijna opgeleverde Kop van Kessel-Lo is nu al de nieuwe architecturale trots van Leuven. De unieke Euramica-coating, waarvan de tint evolueert naargelang de intensiteit van de lichtinval, geeft letterlijk kleur aan de eens zo grauwe achterkant van het station. Vlaanderenvanuitdelucht legde dit alles vast op enkele mooie luchtfoto's.


De Kop van Kessel-Lo is een aaneengekoppeld geheel van acht gebouwen, gelegen langsheen het station van Leuven. Het is een nieuw stedenbouwkundig project waarin wonen, werken en mobiliteit hand in hand gaan. Twee nieuwe pleinen zorgen voor een betere verbinding tussen het centrum van Leuven en Kessel-Lo. Zo grijs en monoliet als de gebouwen onlangs nog aandeden, zo kleurrijk en stijlvol beginnen ze er nu uit te zien. Dit heeft alles te maken hebben met de zeven verschillende EuroMica-coatings, die aangebracht werden op speciaal geplooide gevelcassettes van ME Construct en die het complex een uniek uitzicht geven. AR-TE en SeARCH stonden in voor het ontwerp. Wil u meer weten over het project, lees dan het artikel dat eerder al op onze website en in het vakblad Bildinx verscheen.
 

Vlaanderenvanuitdelucht vliegt regelmatig uit om architecturale pareltjes vanuit de lucht te gaan fotograferen. Het zette enkele weken geleden koers naar Leuven en trok er onder andere een paar mooie foto's van deze kleurrijke Kop. In dit artikel kan u er alvast een paar bezichtigen. Geïnteresseerd? Bestel ze dan nu op de website van Vlaanderenvanuitdelucht (www.vlaanderenvanuitdelucht.be). In hun uitgebreide database vindt u bovendien heel wat mooie luchtbeelden van allerlei andere imposante Vlaamse bouwwerken, die eveneens tegen democratische prijzen te verkrijgen zijn.

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners