Een zetel als een zeeoor

Abalon ontleent zijn naam aan 'abalone' of zeeoor en lijkt erg op de schaal van dit weekdier. Het creëert zijn eigen architectuur voor zitcirkels: met zijn organisch gebogen vorm roept de sofa het beeld op van een cirkel waartoe mensen zich aangetrokken voelen. De brede rugleuning heeft twee functies: het schermt mensen af die een privégesprek voeren en biedt een gevoel van bescherming aan degenen die zich willen terugtrekken in een open omgeving.

Abalon heeft een ongewoon uiterlijk: solide en toch licht, massief en toch sierlijk. Het functioneert als een opvallend meubelstuk op zichzelf en wanneer meerdere sofa's samen worden gebruikt, ontstaat er een fascinerend spanningsveld tussen de concave en convexe oppervlakken, waarbij ze elkaar noch aantrekken noch afstoten. De beklede zitschaal van de Abalon Sofa biedt royaal plaats aan drie personen, terwijl de gebogen vorm een gemeenschappelijk middelpunt vormt.

 

Mogelijkheden

De voor- en achterkant van de zitschalen zijn afzonderlijk bekleed met verschillende gebreide stoffen, waarbij er verschillende combinaties mogelijk zijn. Samen met de twee beschikbare kleuren van het uitgesproken onderstel, opent dit een breed scala aan configuratiemogelijkheden. De stoffen bekleding van de sofa kan volledig worden verwijderd voor reiniging of vervanging, wat de duurzaamheid nog verder verbetert.

De Abalon Sofa kan worden aangevuld met het Abalon Platform en de Abalon Table. Abalon Platform is een ronde kruk die als flexibele zitting en als voetensteun kan worden gebruikt. De zorgvuldig geproportioneerde, wijd uitlopende poten van het onderstel zorgen niet alleen voor een hoge mate van stabiliteit, maar laten ook duidelijk zien dat de kruk deel uitmaakt van de Abalon-familie. De Abalon Table is een ronde salontafel met een blad dat verkrijgbaar is in verschillende afwerkingen.

Bron: Vitra
Deel dit artikel:

Onze partners