Een zorgeloze nachtrust en maximale energie-efficiëntie

Energiezuinigheid wordt een steeds belangrijker gegeven en energiezuinige nieuwbouwwoningen zullen steeds vaker in ons straatbeeld ver­schijnen. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen vormt de DucoBox Energy Premium als balansventilatietoestel met warmte­recuperatie een belangrijk wapen. Bovendien garandeert dit ventilatiesysteem een optimaal akoestisch comfort voor de bewoner.

Vraagsturing is het sleutelwoord

De DucoBox Energy Premium is zowel verkrijgbaar in een 1-zone als een 2-zone variant. Door de unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt.

De sensoren nemen nauw­gezet de beweging van de bewoner in de woning waar. Hierdoor kan er bepaald worden waar, wanneer en in welke hoeveelheid er dient te worden geventileerd.

Door de beide zones met een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, is het verbruik van de EC-ventilatoren aanzienlijk lager. Dit zorgt voor een maximale energie-efficiëntie, de hoogste EPB-reductie en een groen A+ energielabel. 

Op beide oren slapen

Geen rusteloze nachten meer want ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy Premium als het stilste Systeem D van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u).

Dat is te danken aan het gebruik van hoogwaardig dempend materiaal, en aan de unieke positionering van de motoren ten opzichte van de wisselaar. Zo kan het toestel de eis van 30 dB (A) in verblijfsruimtes zonder enig probleem aan.

Bovendien maakt de DUCO Installation app de besturing intuïtief en eenvoudig. De gebruiker krijgt ook een automatische filtermelding, gebaseerd op de hoeveelheid geventileerde lucht.

Automatische inregeling

Aan de installateur wordt gedacht met de automatische inregeling. Die is gestoeld op de principes van inregeling op constante druk en halveert de installatietijd.

De sensoren in het toestel zorgen voor een unieke drukmeting, wat een snelle en duurzame inregeling mogelijk maakt. De installatie wordt nog vergemakkelijkt door de eenvoudige montage.

En aangezien alle onderdelen via de voorkant toegankelijk zijn, is het toestel gemakkelijk te onderhouden.

Futureproof systeem

Bovenstaande kwaliteiten van de DucoBox Energy Premium maken het toestel uiterst geschikt voor toepassing in energieneutrale woningen van de toekomst.

Zowel bij nieuwbouw alsook grondige renovaties komt deze ventilatieoplossing dan ook goed van pas. Hiermee biedt DUCO een totaaloplossing voor alle residentiële en niet-residentiële ventilatieproblemen.

Deel dit artikel:

Contacteer Duco Ventilation & Sun Control

Onze partners