Eerste Gilbert van Schoonbeke Planning Award 2019 gaat naar Turnova

Het team bestaande uit OMGEVING, B-architecten, WIT, OSAR architects, de stad Turnhout, Heeren Group en b-ap wonnen met hun Turnova-project de eerste Gilbert van Schoonbeke Planning Award 2019.

Die prijs wordt uitgereikt aan het project dat er in Antwerpen het best in slaagt een perfecte harmonie te creëren tussen economische ontwikkelingen, residentiële oplossingen en woon- en recreatiemogelijkheden. De jury waardeert de sleutelrol die de publieke ruimte in het project speelt bij het verenigen van de verschillende gebouwen. Bij de award hoort ook een geldprijs van 10.000 euro.

Turnova is een bruisend nieuw stadsdeel vlak bij de Grote Markt in hartje Turnhout. Naast zo'n 250 woongelegenheden en een veertigtal winkels biedt de site plaats aan een nieuwe Stedelijke Academie, een viersterrenhotel en een ondergrondse parking. Kroon op het werk is de 72 meter hoge Turnova-toren, die vier verschillende functies verenigt en sterk in het oog springt dankzij zijn verspringende architectonische betongevels.

Deel dit artikel:

Onze partners