Eerste steen Residentie Netedijk officieel gelegd

De eerste steen van Residentie Netedijk in Duffel is onlangs officieel gemetst. De architectuur van dit woonproject langs het water  - een ontwerp van Architectenassociatie Van Gaens - volgt de bewegingslijnen van de stroom en de dijken. CORES Development staat in voor de ontwikkeling.

Woonproject Netedijk in de Gemeentestraat in Duffel bestaat uit veertig appartementen met twee of drie slaapkamers en woonoppervlaktes van 85 m² tot 150 m². Op de gelijkvloerse verdieping zijn twee commerciële ruimtes voorzien en ondergronds bevinden zich parkeerplaatsen, bergingen en fietsstaanplaatsen.


Opvallend onopvallend

Het ontwerp - waaruit veel respect spreekt voor de natuur - is van de hand van de Duffelse Architectenassociatie Van Gaens. De heldere baksteenarchitectuur van het gebouw volgt de horizontale bewegingslijnen van de stroom en de dijken. Dat komt mooi tot uiting in de volume- en terrasuitbouwen die werden opgenomen in de gevel, gericht op de Nete. Door het gebruik van natuursteen en glas wordt de dynamiek van de getijdenstroom op het gebouw overgebracht.

Het ontwerp van Residentie Netedijk is opvallend onopvallend, alsof het samen met de omgeving is meegegroeid. Het afsluitbare middenplein en het Van der Lindenplein ademen dezelfde sfeer uit als de omgeving, zonder merkbaar onderscheid tussen gebouw en binnenplaats. De gevels overheersen niet, maar fungeren als een natuurlijk element. Het binnenplein is een oase van rust, met veel groen en makkelijke toegang tot alle appartementen en de parkeergarage.

Doordat het gebouw op een sokkel geplaatst is, wordt de privacy van de gelijkvloersappartementen gegarandeerd. En het zorgt ervoor dat iedereen een prachtig zicht heeft op de natuur rondom.
 

Herontwikkeling in het centrum van Duffel

Het nieuwe project kent heel wat troeven: gelegen in het centrum van Duffel, zicht op het water, goede zuidelijke of oostelijke oriëntatie, duurzame materialen en energiezuinige voorzieningen.

“Het staat vast dat herbestemmingsprojecten zoals Dorpserf steeds belangrijker zullen worden de komende jaren. We spreken hierbij niet langer over klassieke verkavelingen waarvoor open ruimte buiten de dorpskern moet worden opgeofferd”, zegt Sophie Deprez, COO bij CORES Development. “Door een nieuwe bestemming te geven aan de site met verouderde woningen en magazijnen creëren we nieuw woonaanbod en zorgen we tegelijk voor een opwaardering van de dorpskern en de Netedijk, met respect voor de eigenheid van Duffel."

Aannemer Belemco is eind 2016 gestart met de constructie van het nieuwe gebouw en de oplevering is voorzien eind 2018.                                                                          

 

Bron: CORES Development

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage