Eerste steen vrijetijdscampus Houthulst gelegd

Zopas is de eerste steen gelegd van de vrijetijdscampus in Houthulst. De campus wordt een compleet nieuwe site waarbij de bestaande gebouwen gerenoveerd en geïntegreerd worden in een amalgaam van nieuwe multifunctionele gebouwen voor sport en cultuur. Voor de realisatie van de campus ging het gemeentebestuur van Houthulst een Publiek-Private Samenwerking (PPS) aan met projectontwikkelaar ION. Architectenbureau A1 Planning stond in voor het ontwerp. Ook studiebureau Lobelle en bouwbedrijf Furnibo zijn bij dit project betrokken. 

De vrijetijdscampus komt op de terreinen rond de huidige sporthal in de Jonkershovestraat en omvat zowat 7,4 hectare. Naast de gerenoveerde en nieuwe gebouwen worden ook de outdoor sportterreinen heraangelegd met o.m. twee nieuwe voetbalvelden, een voetbaltribune met kantine, en twee padelterreinen.  Uniek is dat alle gebouwen en buitenterreinen met elkaar verbonden worden door een rood steentapijt dat refereert aan een baan uit een atletiekpiste en zich als een logische (be)wegwijzer(ing) manifesteert tussen indoor en outdoor.

 

Renovatie en nieuwbouw

De bestaande sporthal (1.250m²) en de zalen voor judo en tafeltennis worden gerenoveerd en zullen beantwoorden aan alle bestaande normen qua energieprestaties, veiligheid en afwerking.  De ingang van de sporthal wordt wel verplaatst naar de achterkant want ook het parkeerterrein wordt verplaatst naar de Paardedreef en komt dus lateraal naast de sporthal. 

Bovenop de sporthal komt een nieuwe cafetaria van bijna 500 m².  Deze cafetaria wordt volledig beglaasd langs de gevelzijde en vormt het hart van de campus omdat men van daaruit zowel kan inkijken als uitkijken op de nieuwe gebouwen en de outdoor sportterreinen. De nieuwbouw omvat een turnzaal (1.000 m²), een tenniszaal (1.300 m²), en een muzieklokaal (475 m²). De tenniszaal is zo geconcipieerd dat ze eveneens als polyvalente zaal kan fungeren voor o.a. schoolfeesten, eetfestijnen, seniorenevents…

Outdoor komen er twee heraangelegde voetbalvelden, een met kunstgras en een met natuurgras. Een nieuwe voetbaltribune met kantine, kleedkamers, technische locatie en toiletten wordt opgetrokken tussen de twee voetbalvelden.   ION legt ook nog twee bijkomende velden aan voor padel, een racket- en balsport voor twee of vier spelers, die zich nog het best samenvat als een mix van tennis en squash.

 

Bron: ION
Deel dit artikel:
Onze partners