Eerste vochtvariabel luchtdichtingssysteem met keurmerk voor passief bouwen

Isoproc lanceert INTELLO: het nieuwste luchtdichtingssysteem uit de reeks Pro Clima, dat veilig, duurzaam en eenvoudig toepasbaar is. Met Pro Clima INTELLO wil Isoproc echte zekerheid bieden aan bouwelementen.

INTELLO is dicht en beschermt dus tegen vocht, en het is extreem diffusieopen voor optimale terugdroging. Daarbij geldt: hoe groter de spreiding tussen dicht en open, hoe beter. Met de 100-voudige vochtvariabele factor behaalt INTELLO een sterke score.

 

Betrouwbaar, ook tijdens uitvoering in de winter

Ook tijdens de winter garandeert INTELLO betrouwbaarheid. Met zijn Hydrosafe-waarde van 2 m beschermt INTELLO de geïsoleerde constructie optimaal - eveneens bij veel vocht op de bouwplaats.

De Hydrosafe-waarde geeft aan hoe dicht een vochtvariabele damprem nog is bij een gemiddelde vochtigheid van 70%. Een gemiddelde vochtigheid van 70% is bijvoorbeeld gegeven bij een luchtvochtigheid binnen van 90% en een vochtigheid van het vakwerk van 50%.

Volgens de 70/1,5-regel is een Hydrosafe-waarde van µd 1,5 m al voldoende om de constructie vrij te houden van ongewenst vocht. Met zijn Hydrosafe-waarde van 2 m overtreft INTELLO deze eis ruim.

 

Langdurige werking officieel bevestigd

De langdurige werking van INTELLO is officieel getest en bevestigd. INTELLO is de enige vochtvariabele luchtdichtingsfolie die door het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt) is goedgekeurd en dus extern bewaakt wordt.

Ook in Frankrijk beschikt de INTELLO over een ‘avis technique’, goedgekeurd door het CSTB (Centre Scientifique et Technique du Bâtiment).

 

Uitvoering volgens de norm

Ontwerpers en uitvoerders kunnen met INTELLO, constructies realiseren die langs de buitenzijde diffusiedicht zijn  (DIN 68800-2) en beantwoorden aan de laatste stand van de techniek.

Wanneer de µd-waarde aan de buitenkant maximaal 30cm bedraagt en je de volledige dikte van het compartiment isoleert met een vezelvormig dampopen materiaal(confrom DIN 68.800) is INTELLO ook geschikt voor constructies met onbehandeld hout. Dit is vooral bij renovatie van groot belang.

Zo biedt de INTELLO niet alleen voor bouwheren, maar ook voor ontwerpers en uitvoerders de hoogste zekerheid.

 

Eenvoudige toepassing

INTELLO is eenvoudig, betrouwbaar en praktisch toepasbaar. Ook de Duitse consumentenorganisatie Stiftung-Warentest bevestigt: “Folies en kleefbanden van Pro Clima zijn als beste uit de test gekomen.”

Daarom is INTELLO PLUS (geschikt voor gebruik in combinatie met inblaasisolatie) uitgeroepen tot winnaar van de test in april 2012. Bovendien kan het product niet per ongeluk verkeerd verwerkt worden: zijn werking blijft indien omgedraaid.

Bron: Isoproc

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage