Eervolle vermelding voor Brusselse school van B2Ai op WAF Awards 2019

A la Croisée des Chemins van B2Ai kreeg op de World Architecture Festival Awards in Amsterdam een speciale vermelding in de categorie School – Completed Buildings.

In juli berichtten we al dat drie Belgische projecten op de shortlist stonden voor de WAF Awards, die doorgaan van 4 t.e.m. 6 december in Amsterdam. Geen van de projecten kaapte de hoofdprijs weg in zijn categorie, maar eentje kreeg wel een eervolle vermelding van de jury: de school A la Croisée des Chemins in Neder-Over-Heembeek, een ontwerp van B2Ai. Winnaar in de categorie School – Completed Buildings was YM Nursery, een school in het Japanse Yonago ontworpen door HIBINOSEIKKEI + Youji No Shiro.  


Passiefschool

A la Croisée des Chemins is een passiefschool. De architecten stapten voor het ontwerp bovendien helemaal af van rechthoekige klasmodel waar de leerkracht centraal staat. De klaslokalen zijn L-vormig en werden rond een gemeenschappelijke ruimte gepuzzeld. De focus ligt er niet op de reproductie van kennis, maar op een proactieve groepswerking. De school is in elke detail opgevat als een stimulerende omgeving die de zintuigen prikkelt en de individuele talenten helpt te ontplooien. Ze vormt daarenboven een mooi stukje natuur in het stedelijk weefsel.

Deel dit artikel:
Onze partners