EeStairs Design Competition maakt genomineerden bekend

De juryleden van de EeStairs Design Competition voor trappen en ballustrades hebben de drie genomineerde designs van beide categorieën bekend gemaakt. De kanshebbers in de categorie Corporate Staircase zijn Möbius van 4A Four Architects, Tesseract Stairs van Simaxiom en Interstellar van Y.S. Lam. In de categorie Repeatable Balustrade dingen Sine Balustrade en Weave Balustrade van C. Comanns en WYV van M. Kocharyan mee naar de prijzen. De winnaars worden op 4 maart 2016 aangekondigd op de website van de wedstrijd.

Corporate Staircase

De categorie Corporate Staircase bekroont de meest complete en inventieve trap. De eerste genomineerde in deze categorie is het project Möbius van 4A Four Architects. Dit is een samenwerking tussen enkele studenten van de University of Technology van Warschau. Het ontwerp van hun trap is gebaseerd op de Möbiusband. Simaxiom maakt in zijn design van de Tesseract Stairs gebruik van tesseracten (hyperkubussen) om ruimtes voor sociale contacten en zelfreflectie te creëren. Op die manier willen ze het sociaal aanvaarde feit uitdagen dat een trap enkel dient voor het maken van een verticale verplaatsing. Het design Interstellar van Y.S. Lam draait zowel om functionaliteit als om het creëren van een trap als ontmoetingsplaats.

 

Repeatable Ballustrade

De categorie Repeatable Ballustrade zet het beste ontwerp van een ballustrade in de bloemetjes. Cornelius Comanns is in deze categorie tweemaal genomineerd. Zijn Sine Ballustrade is zo ontworpen dat het patroon ervan lijkt te veranderen naargelang de hoek van waaruit het bekeken wordt. Zijn Weave Ballustrade is gebaseerd op traditionele weeftechnieken en complexe Orientaalse patronen. De metalen onderdelen waaruit ze bestaat zijn als het ware door elkaar verweven. Het project van M. Kocharyan draagt de naam WYV omdat deze letters in het patroon van de ballustrade zichtbaar zijn.

 

Evolutie

De EeStairs Design Competition is gecreëerd om een licht te schijnen op de beste jonge ontwerpers ter wereld en om de evolutie van architectuur, interieur- en projectdesign te vieren. De wedstrijd bekroont de trap en de ballustrade die met het meest innovatieve en creatieve ontwerp op de proppen komen. De vijfkoppige jury telt de stemmen. Die zijn ondertussen allemaal ingediend. De winnaars worden op 4 maart 2016 aangekondigd op de website van de wedstrijd.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage