Efficiënt ontwerpen met Archicad: TVH Bedrijfsgebouw

Langs de E17 bij Waregem springt het aanstaande bedrijfsgebouw van TVH Equipment direct in het oog, met opvallende zonweringen en een ronde vorm die esthetiek suggereert. Echter, DEMO Architecten heeft met Archicad een functioneel en esthetisch gebouw ontworpen, waarbij nauwkeurige bezonningsstudies en geavanceerde modelleringstechnieken hebben geleid tot een opvallende zonwering als architectonisch kenmerk.

Praktisch Ontwerp voor Functionele Werkruimtes

Het bedrijf TVH Equipment, gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en onderhoud van machines, vereiste een praktisch ontwerp voor hun nieuwe hoofdkantoor. Met in totaal 40 werkplaatsen en kantoren voor meer dan 200 personen, moest het gebouw functioneel en efficiënt zijn. De ronde vorm van het gebouw ontstond uit de noodzaak om de werkplaatsen rondom het centrale magazijn te schikken, om zo lange loopafstanden te vermijden.

Integratie van Architectuur en Functionaliteit

Het gebruik van Archicad stelde DEMO Architecten in staat om nauwkeurige bezonningsstudies uit te voeren en het ontwerp van de zonwering te optimaliseren. Deze studies werden vervolgens gedeeld met de onderaannemer, die het concept technisch uitwerkte. Het resultaat is een efficiënte zonwering die maximale schaduw biedt op de gevel, terwijl het esthetische aspect behouden blijft.

Optimalisatie van het Ontwerp Proces

De overstap naar Archicad bracht een verbetering in het ontwerpproces met zich mee voor DEMO Architecten. Door het intuïtieve en veelzijdige karakter van de software konden zij complexe ontwerpen realiseren en potentiële knelpunten identificeren in een vroeg stadium. De ondersteuning van de helpdesk en het helpcenter van KUBUS, samen met de beschikbaarheid van technische tips en webinars, waren van onschatbare waarde voor het bureau.

Een Nieuwe Benadering van Architectuur

Archicad heeft DEMO Architecten in staat gesteld om een nieuwe benadering van architectuur te omarmen, waarbij het ontwerpproces wordt gestroomlijnd en optimalisatie van het ontwerp wordt nagestreefd. Door het landschap te integreren in het ontwerp en de mogelijkheid om de waterhuishouding nauwkeurig in kaart te brengen, kon het bureau efficiënter werken en betere resultaten behalen.

Efficiëntie en Praktische Oplossingen met Archicad

Het verhaal van TVH Equipment's bedrijfsgebouw illustreert de voordelen van het werken met Archicad voor DEMO Architecten. Met een praktische benadering van architectuur en een focus op efficiëntie hebben zij een functioneel en esthetisch gebouw gerealiseerd dat voldoet aan de behoeften van hun klant. Archicad heeft hen in staat gesteld om nauwkeurige bezonningsstudies uit te voeren, het ontwerpproces te optimaliseren en een naadloze integratie van architectuur en functionaliteit te bereiken.

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:
Onze partners