Eigenzinnige gezinswoning voor beperkt budget

“Een lage-energiewoning met vier slaapkamers, een garage een kelder en een logeerkamer. En liefst ook binnen het beperkte budget.” Dat was het huiswerk dat Gertjan Hoste van I’m with Alice | Architecture & Engineering meekreeg van de bewoners Frank en Ayako.

“In tegenstelling tot de omliggende woningen zijn we niet gestart vanuit de letterlijke naleving van de bouwvoorschriften. Vervolgens hebben we het gecreëerde volume gekneed tot het binnen de toegestane toleranties viel.”

Om de unieke omtrekken te accentueren, werd gekozen voor een monochrome afwerking in betongrijze leien. “Oorspronkelijk wilden we liefst werken met ruitleien omwille van de ietwat ontregelende wachtgevel-connotatie die het bij de toeschouwer blijkt op te roepen. Om diezelfde reden zag de bouwheer dat echter niet zitten. De tweede keuze was een uitvoering met open dekking, maar aangezien deze dekkingswijze niet doorgetrokken kon worden op het dak, werd ook deze niet weerhouden. Uiteindelijk is het dus een klassieke dubbele dekking geworden, omwille van de uniforme, rustige uitstraling van het patroon.”

 

Technische fiche

Locatie: Haaltert

Architecten: I’m with Alice | Architecture & Engineering, Gent, B

Type: Nieuwbouw

Projectgrootte: 223 m2

Draagstructuur: algemene funderingsplaat, staalskelet voorzien van sandwichpanelen, breedplaatvloeren, houten dakconstructie

Leien: Alterna 45 x 32 - betongrijs - klassieke dubbele dekking

Bron: Eternit

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage