Elektrisch verwarmen in stijl met een designradiator

Elektrische radiatoren zijn duurzaam en dé perfecte aanvulling op vloerverwarming en een warmtepomp. Zehnder biedt een uitgebreid gamma van elektrische designradiatoren die, naast comfortabele warmte geven, ook nog eens een esthetisch statement maken door hun unieke design. Installatie is snel en makkelijk en gebeurt in drie simpele stappen: bevestig de elektrische radiator aan de wand en steek hem in het stopcontact. (Elektrisch) verwarmen was nog nooit zo makkelijk.

Al decennialang ontwikkelt Zehnder producten die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, met vernieuwende ventilatieoplossingen en radiatoren als voornaamste focus. Vanaf 1980 maken designradiatoren eveneens deel uit van hun assortiment binnen de categorie radiatoren.

“Dat zijn radiatoren die ontwikkeld werden vanuit een esthetisch oogpunt. Dat betekent meer bepaald dat ze een uitstraling hebben die anders is dan gewone radiatoren.”, legt Bruno Cloet, Business Development Manager bij Zehnder uit.

“Wat je bij ons niet vindt, zijn designradiatoren in het klassieke geribbelde plaatstaal. Zelfs niet licht geribbeld. Al onze designradiatoren zijn vlak en ogen daardoor heel strak en minimalistisch. Afhankelijk van de gekozen kleur worden ze zo een catchy blikvanger, bijvoorbeeld een rode radiator op een witte muur. Ofwel vallen ze juist mooi weg in de ruimte, denk aan een matzwarte radiator op een zwarte muur. Met ons brede gamma bieden wij bovendien een oplossing voor elk type interieur: klassiek, landelijk, modern, Scandinavisch, etc."

Cloet geeft aan dat wit nog altijd de meest geliefde kleur is, gevolgd door matzwart en aardekleuren.

Duurzaam design

Zehnder's assortiment van designradiatoren is opgedeeld in twee categorieën: designradiatoren voor leefruimtes en designradiatoren voor badkamers, ook bekend als handdoekdrogers. De meerderheid van de modellen is verkrijgbaar in zowel elektrische als cv-versies. Cloet benadrukt dat hoewel een designradiator iets prijziger is dan een traditioneel verwarmingselement, deze extra kost verantwoord is.

“De verhouding prijs-kwaliteit is gewoon correct. De kwaliteitscontrole op het staal dat de Zehnder-fabrieken binnenkomt is echt ongelofelijk streng. Toch kunnen we onze designradiatoren heel competitief in de markt zetten.”, stelt hij.

De hoge kwaliteit maakt de designradiatoren van Zehnder opmerkelijk duurzaam in de letterlijke betekenis. Zo hebben ze een gegarandeerde levensduur van minstens twintig jaar.

“Al gaan ze in de praktijk meestal veel langer mee. Maar ook in de ecologische zin van het woord zijn onze radiatoren duurzaam. Staal kan namelijk altijd gerecupereerd worden om te worden gerecycleerd.”

Toekomst

Ten slotte werpt Cloet ook een bik op de toekomst, waarin het gamma designradiatoren enkele innovaties te wachten staat.

“Uiteraard werken we constant aan de optimalisatie van onze producten, zowel qua esthetiek als prestaties. Op het vlak van technologie zit er bijvoorbeeld wel een en ander aan te komen. Zo worden woningen steeds meer met warmtepompen en zonnepanelen uitgevoerd en moeten we er dus voor zorgen dat we onze elektrische radiatoren daarop afstemmen.”

Bron: Zehnder
Deel dit artikel:
Contacteer Zehnder Group Belgium
Onze partners