EN 81-20 en EN 81-50: de nieuwe normen voor personen- en goederenliften

De Europese Normalisatiecommissie heeft twee nieuwe normen gepubliceerd voor personenliften en personen-goederenliften om het comfort en de veiligheid te verhogen. De nieuwe normen zullen vanaf 1 september 2017 van kracht zijn. Schindler zorgt dat al zijn producten tijdig voldoen aan de eisen van deze nieuwe normen voor een zorgeloze project uitvoering.

Verhoogde veiligheid en comfort

De nieuwe normen EN 81-20 en EN 81-50 zijn van toepassing op personenliften en personen-goederenliften. Alle liften in werking gesteld vanaf 1 september 2017 zullen aan deze nieuwe normen moeten voldoen. De nieuwe normen dienen om het comfort en de veiligheid van zowel passagiers als onderhoudspersoneel te verhogen. 
 

Belangrijkste wijzigingen in één oogopslag

Veiligheid en comfort van de passagiers

  • Hogere dichtheid van het lichtgordijn voorkomt dat kleinere voorwerpen vast komen te zitten tussen de deuren
  • Uitgebreide brandbestendigheid van kooibekleding
  • Verbeterde sterkte en duurzaamheid van de kooiwanden en deuren
  • Sterkere verlichting in de kooi

Veiligheid van het onderhoudspersoneel

  • Grotere permanente veiligheidsruimten in de schachtkop en -put
  • Verplicht liftbesturingspaneel met stopknop in de schachtput
  • Sterkere verlichting in de schacht 

 

Waarden van Schindler

De veiligheid van de passagiers en het onderhoudspersoneel is essentieel voor Schindler. Daarom heeft Schindler meer dan 82.000 uren geïnvesteerd in engineering en beproeving om te beantwoorden aan de eisen van de nieuwe normen. Overweegt u een nieuwe lift of een volledige vervanging? Schindler biedt u vandaag de oplossing voor morgen – met volledig pregecertifieerde producten voor een zorgeloos project. 

 

Bestaande liften

Liften in werking gesteld voor 1 september 2017 zijn niet onderhevig aan de nieuwe normen en kunnen gebruikt worden in overeenstemming met de normen EN 81-1 en EN 81-2. Indien u uw bestaande lift wenst te upgraden naar de nieuwe normen, helpen de adviseurs van Schindler u graag verder. 

Een factsheet over de nieuwe normen kan u hier downloaden. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage