Esthetische continuïteit en optimale akoestiek met vilten plafond én wand als één geheel

Het bekroonde Heartfelt® modulaire vilten plafondsysteem van Hunter Douglas is nu ook verkrijgbaar als wandsysteem. Twee jaar na de introductie van het eerste modulaire vilten plafondsysteem, kunnen de lineaire panelen door het plaatsen van een speciaal ontwikkelde ‘locking-strip’ op de drager, toegepast worden als wandbekleding. Hunter Douglas presenteert het innovatieve vilten plafond- en wandsysteem tijdens Architect@work in Kortrijk op 9 en 10 mei.

De viltpanelen voor dit wandsysteem zijn leverbaar in lengtes van 1000 mm tot 4500 mm  en afmetingen van 40 x 55 mm. HeartFelt® is verkrijgbaar in vijf grijs- en vijf aardetinten. De verschillende kleuren en modules bieden veel mogelijkheden op gebied van design. De HeartFelt®-wanden zorgen voor esthetische continuïteit waarbij de wandbekleding overloopt in het plafond en oogt als één geheel.

De lineaire vilten panelen van HeartFelt® zijn gemaakt van niet-geweven, thermisch gevormde PES vezels. Er wordt geen afwerklaag toegevoegd waardoor de panelen 100% recycleerbaar zijn. Ook de dragers en hangers zijn 100% recycleerbaar.

Het HeartFelt® plafond- en wandsysteem werd voor het eerst toegepast in het stadhuis van Hasselt.  De wanden in de publiekshal en de kantoren van het stadhuis werden bekleed met 40 mm brede HeartFelt®-lamellen in aardetinten. In de publieke ruimte werd een vlakke HeartFelt®-wand van ongeveer 8.5 meter hoog geïnstalleerd met verticaal geplaatste lamellen. De wand zet zich van daaruit verder over een lengte van zo’n 22 meter in de backoffice. In de kantoren zijn de wanden boven de wandkasten met horizontaal geplaatste lamellen bekleed. De HeartFelt® plafond- en wandbekleding verzekert een warme uitstraling en optimale akoestiek.

Deel dit artikel:
Onze partners